«Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά και ο νέος είναι ωραίος» πώς να το κάνουμε. Και αυτό θα το διαπιστώσετε με μια βόλτα στην Αθήνα, όπου θα πέσετε πάνω σε νέα, γουστόζικα μαγαζιά, τα οποία – κάτι μας λέει – θα γίνουν το νέο σας στέκι. Πάντως, αν και νέα στην πόλη, έχουν κιόλας κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου.

Fellos

Άσε στην άκρη τους όποιους συνειρμούς και ανακάλυψε το νέο wine bar της πόλης που άνοιξε τις πόρτες του τον Αύγουστο και αναμένεται να γίνει το νέο στέκι όσων ξέρουν ή ψάχνουν για καλό κρασί. Εξάλλου, ο Fellos διαθέτει μία ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε με ελαφριές και γευστικές προτάσεις από το μενού.

Βασιλικής και Κολοκοτρώνη, Αθήνα

Hillside Athens

Από τα «μωρά» της πόλης, υπόσχεται να προσφέρει στους θαμώνες του ακαταμάχητα signature cocktails, ενώ ενδείκνυται και για brunch ή μεσημεριανό. Ωστόσο, το Hillside Athens κάνει τη μεγάλη ανατροπή και -κάτι μας λέει ότι θα δημιουργήσει μόδα – σερβίροντας φέρνει πατάτες τηγανητές με το ποτό.

Μάρκου Μουσούρου 55, Αθήνα

Nastro

Στην πάλαι ποτέ γειτονιά των υφασματάδικων εδώ και λίγους μήνες έχει αφιχθεί η «Κορδέλα». Έτσι, δηλαδή μεταφράζεται στα ελληνικά το «Nastro». Το νέο στέκι της πόλης είναι ένα καθαρόαιμο ιταλικής λογικής aperitivo bar, το οποίο διαθέτει μία ενδιαφέρουσα λίστα cocktails αλλά και κρασιών. Κι επειδή το aperitivo δεν πάει… ξυροσφύρι, εδώ θα βρείτε και γευστικές προτάσεις συνοδευτικών για να τσιμπήσετε κάτι.

Πολυκλείτου 15, Αθήνα