Αν βρεθείτε στο κέντρο της Αθήνας και επιθυμείτε να απολαύσετε νόστιμα μεζεδάκια σε υπέροχες αυλές, οι περιοχές του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου αποτελούν ιδανικές επιλογές.

Σε αυτές τις γειτονιές, θα ανακαλύψετε γαστρονομικά στέκια- θησαυρούς με χαλαρή ατμόσφαιρα και μοναδική αισθητική που δεν θα το πιστεύετε!

Από καλοκαιρινές οάσεις με ψηλά δέντρα και ατμοσφαιρικό φωτισμό, μέχρι συνεργατικά καφενεία με αυλές όπου μπορείτε να απολαύσετε μεζέδες με κρασί ή ρακή, οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες.

Καμπεθόν

Καμπεθόν

Ψηλά δέντρα, χαλικάκι, πέτρινοι τοίχοι, αιώρες και ατμοσφαιρικός φωτισμός κάνουν την αυλή του Καμπεθόν στο Μεταξουργείο (Κεραμεικού 110) να μοιάζει με μικρή καλοκαιρινή όαση στην καρδιά της πόλης. Σε αυτή τη μαγική αυλή θα απολαύσετε καλοφτιαγμένα μεζεδάκια, ενώ φυσικά, μπορείτε να το επιλέξετε τόσο για έναν απογευματινό καφέ, όσο και για ένα ποτό στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον. Και όλα αυτά σε τιμές που δεν θα πιστεύετε!

Συντρίμμι

Συντρίμμι

Συνεργατικό καφενείο που μετακόμισε από τον πεζόδρομο της Αμφικτύονος στο Θησείο στον Κεραμεικό (Χαλκιδικής 52 και Κασσάνδρας). Το κτίριο όπου φιλοξενείται έχει μια τέλεια αυλή, η οποία έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για την περιοχή -τους μήνες που ο καιρός το επιτρέπει τουλάχιστον. Σερβίρει καφέ, ενώ όσο η ώρα περνάει τα τραπέζια γεμίζουν με τους νόστιμους μεζέδες του. Συνοδεύονται ιδανικά με κρασάκι ή γλυκόπιοτη ρακή.

Πυρολίκι

Πυρολίκι

Από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στον Κεραμεικό, το Πυρολίκι (Μεγ. Αλεξάνδρου 117) αποτελεί, πια, σημείο αναφοράς για την περιοχή με τις γευστικές προτάσεις του να κερδίζουν τις εντυπώσεις όλων. Με βάση την ελληνική κουζίνα, τα πιάτα του ξεχωρίζουν για το μοντέρνο twist τους, αλλά και την γεύση που είναι αξεπέραστη. Διαθέτει και μια τέλεια αυλή, την οποία θα λατρέψετε.