Η Γιορτή της Μητέρας πλησιάζει και την Κυριακή 12 Μαΐου οι μαμάδες όλου του κόσμου έχουν την τιμητική τους. Με δώρα και τρυφερές ευχές τα παιδιά λένε τα δικά τους «χρόνια πολλά» στον σημαντικό άνθρωπο της ζωής τους.

Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά και να συγκινήσετε τις μαμάδες σας, μπορείτε να συνοδεύσετε τις ευχές σας με ένα τραγούδι, που είναι αφιερωμένο σε εκείνες.

Τόσο στην ελληνική δισκογραφία, όσο και στην παγκόσμια είναι πολλά τα τραγούδια που είναι αφιερωμένα από τον καλλιτέχνη στη μητέρα του, κουβαλώντας κάποια από αυτά και μία συγκινητική ιστορία. Τα περισσότερα, δε, έχουν υπέροχους στίχους και γλυκιά μελωδία.

Ακούστε παρακάτω κάποια τραγούδια Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που είναι αφιερωμένα στις μαμάδες κι έχουν και τη δική τους μικρή ιστορία.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Μαμά

Από τις πιο συγκλονιστικές ερμηνείες του καταξιωμένου τραγουδιστή με στίχους που φέρνουν δάκρυα στα μάτια. «Έβαζες ψεύτικες φωνές, γελούσες κι έκανες πως κλαις κι εγώ παιδί, α ρε μαμά. Πίσω μου τρέχεις μια ζωή με ένα πιάτο και μια ευχή», είναι κάποιοι από τους συγκλονιστικούς στίχους του τραγουδιού.

Τάνια Τσανακλίδου – Μαμά γερνάω

Ακόμη ένα μοναδικό τραγούδι ερμηνευμένο συγκλονιστικά από τη φωνή της Τάνιας Τσανακλίδου. Γράφτηκε για την επιστροφή της στη δισκογραφία μετά το θάνατο της μητέρας της και όταν το ηχογραφούσε στο στούντιο, όλοι όσοι ήταν εκεί έκλαιγαν.

Taylor Swift – «The Best Day»

Από τις πιο συγκινητικές μπαλάντες της νεαρής τραγουδίστριας, η οποία περιγράφει σε αυτό το τραγούδι όλη την παιδική της ηλικία και πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος της μητέρας της στο να την μεγαλώσει και να έχει χαρούμενα παιδικά χρόνια.

Christina Aguilera – «Oh Mother»

Η εξαιρετική φωνή της τραγουδίστριας «ντύνει» με ένα συγκινητικό τρόπο το τραγούδι που αφιερώνει στη μητέρα της , δίνοντας τη δική της υπόσχεση πως δεν έχει σημασία όσο «μεγάλη» και να γίνει, θα είναι πάντα η μία δίπλα στην άλλη.

The Beatles – «Julia»

Ένα από τα κλασικά και αγαπημένα τραγούδια των Beatles είναι αφιερωμένο στη μητέρα του Τζον Λένον, η οποία έφυγε από τη ζωή το 1958.

Carrie Underwood – «Mama’s Song»

Η γνωστή τραγουδίστρια μέσα από τους στίχους εκφράζει το δικό της «ευχαριστώ» στη μητέρα της για τα μαθήματα ζωής που της έχει διδάξει και θα τα κρατά πάντα σαν φυλακτό.