Από το Μάντσεστερ άρχισαν χθες την περιοδεία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Arctic Monkeys, με επόμενους σταθμούς το Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ, το Σέφιλντ, το Δουβλίνο και το Νιουκάστλ.

Στο Σέφιλντ και το Λονδίνο, οι θαυμαστές τους θα έχουν την ευκαιρία να δουν και αδημοσίευτες φωτογραφίες του συγκροτήματος. Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες του φωτογράφου του συγκροτήματος Zackery Michael από την ηχογράφηση του άλμπουμ και την περιοδεία για την προώθηση του «Tranquility Base Hotel + Casino», που κυκλοφόρησε τον Μάιο. Οι θαυμαστές θα μπορούν επίσης να δουν αφίσες τέχνης από τις live εμφανίσεις που και ένα αποκλειστικό σύντομο βίντεο που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της παραγωγής του άλμπουμ.

«Είναι κάτι περισσότερο από τους Arctic Monkeys για μένα. Οι τέσσερις κύριοι από το Γιορκσάιρ είναι φίλοι μου. Οι εικόνες που παρουσιάζονται είναι μια πολύ ειλικρινής απεικόνιση αυτής της φιλίας» αναφέρει ο Zackery .

Εκτυπώσεις των φωτογραφιών υπογεγραμμένες από τα μέλη του συγκροτήματος σε περιορισμένη έκδοση θα διατεθούν προς πώληση. Οι φωτογραφίες σε κορνίζες που θα παρουσιαστούν στην έκθεση υπογεγραμμένες από το συγκρότημα θα δημοπρατηθούν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την οργάνωση Centrepoint, η οποία υποστηρίζει άστεγους ηλικίας 16-25 ετών, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η έκθεση στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Σεπτεμβρίου και στο Σέφιλντ από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.