Χρειάστηκε να περάσουν 13 ολόκληρα χρόνια για να έρθουν ξανά οι Current 93 στην Ελλάδα. Ο David Tibet, λοιπόν και η εμβληματική μπάντα, θα δώσουν μία σπάνια συναυλία, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024, στο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος του Ωδείου Αθηνών.

Εξάλλου, οι Current 93, με επικεφαλής τον αινιγματικό David Tibet, είναι μια μοναδική οντότητα. Δημιουργούν όμορφες σκοτεινές συνθέσεις γεμάτες μυστικισμό και φαντασία. Γεμάτες μαγεία. Ποια άλλη λέξη θα μπορούσε να συνοψίσει το παραισθησιακό έργο μιας από τις πιο αξιοσέβαστες φυσιογνωμίες στον κόσμο της τέχνης, όπως αυτή του David Tibet, που έχει εμπνεύσει εκατοντάδες σημαντικούς καλλιτέχνες που αντανακλούν την επιρροή του στη δουλειά τους;

Ο κόσμος των βρετανών Current 93 είναι ένας πολύχρωμος, χαοτικός, με πολλές γωνίες και παρακάμψεις, που όμως δεν είναι τίποτα άλλο από την ειλικρινή προσπάθεια ενός πολυδαίδαλου μυαλού να παράγει ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό έργο. Οι κρυπτικοί, συμβολικοί στίχοι του Tibet ήταν και είναι πάντα εκεί για να λάμπουν και να ξεχωρίζουν. Κάθε νέο άλμπουμ δημιουργεί τον δικό του μοναδικό κόσμο με πιο πρόσφατο το «If a City Is Set Upon a Hill» του 2022.

Πληροφορίες

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Προπώληση εισιτηρίων: More.com

Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος Ωδείου Αθηνών
Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα