Ο μεγάλος ερωτάς των Chopin και Sand θα ζωντανέψει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 6 Οκτωβρίου με πρωταγωνιστές τον αγαπημένο ηθοποιό Δημήτρη Λάλο και την λαμπερή πρωταγωνίστρια Μαριλίτα Λαμπροπούλου, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Πολωνού συνθέτη Jarosław Kilian, μόνιμου σκηνοθέτη της Όπερας της Βαρσοβίας.

Το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στο Ρομαντικό Παρίσι του 19ου αιώνα, «Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του Ονείρου», υπόσχεται να απογειώσει τη θυελλώδη και παθιασμένη σχέση των δύο θρυλικών καλλιτεχνών, της Γαλλίδας συγγραφέως George Sand και του ιδιοφυούς συνθέτη Frédéric Chopin.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Λαμπροπούλου Λάλος

Μέσα από μουσικά αριστουργήματα και προσωπικές επιστολές, θα αποκαλυφθεί η βαθιά πνευματική τους σύνδεση και ο έρωτας που έμεινε χαραγμένος στην ιστορία της τέχνης. Με τους Δημήτρη Λάλο και Μαριλίτα Λαμπροπούλου στους κεντρικούς ρόλους και υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Jarosław Kilian, αυτή η παράσταση υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία που θα συναρπάσει το αθηναϊκό κοινό.

Πρωταγωνιστές η ανατρεπτική Γαλλίδα συγγραφέας George Sand και ο ιδιοφυής συνθέτης Frédéric Chopin, ο κατ’ εξοχήν «ποιητής» του πιάνου κι εκφραστής του αέναου πάθους. Ο θυελλώδης ερωτάς των δυο δημιουργών θα ξεδιπλωθεί επί σκηνής μέσα από αριστουργηματικά μουσικά έργα, αλλά και τις προσωπικές επιστολές που αντάλλαξαν, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους επιστήθιους φίλους τους Franz Liszt και Eugène Delacroix. Η σχέση τους καταγράφηκε ανά τους αιώνες, έγινε θρύλος και ενέπνευσε διανοούμενους και απλούς ανθρώπους.

Η George Sand, Βαρόνη Ντυντεβάν, υπήρξε η πρώτη γυναίκα που πήρε διαζύγιο, κάπνισε, φόρεσε αντρικά ρούχα, συναναστράφηκε με τους κύκλους των διανοουμένων στο Παρίσι, συνέγραψε λογοτεχνικά έργα και διεκδίκησε την επαγγελματική ιδιότητα της συγγραφέως για μια γυναίκα, κάτι αδιανόητο για την εποχή. Μια δυναμική και θυελλώδης γυναίκα, επιστήθια φίλη του Φρανς Λιστ, ένα βράδυ σε ένα «σουαρέ» συνάντησε τον Φρέντερικ Σοπέν…

Λαμπροπούλου Λάλος

«Τον πρωτοείδα στο σκοτάδι να αυτοσχεδιάζει στο πιάνο… τον ερωτεύτηκα. Δεν μπορώ να συνέλθω από τον θαυμασμό…» θα γράψει. «Ο κόσμος δεν τον γνώριζε και ακόμα και τώρα δεν τον γνωρίζει. Επί 8 χρόνια, που έζησα κοντά του και μυήθηκα μέρα με τη μέρα στα μυστικά της έμπνευσής του… Ο Chopin κατόρθωσε να κάνει ένα μουσικό όργανο να μιλά τη γλώσσα του απείρου… αρχίζω να σκέφτομαι ότι υπάρχουν άγγελοι μεταμορφωμένοι σε άνδρες… Ο Frédéric έχει κατακτήσει την καρδιά μου… αλλά, κι όλο το Παρίσι με την θεία μουσική του…»

Η Sand αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο αξιόλογες συγγραφείς και εκπροσώπους του Ρομαντισμού στην Ευρώπη, με περισσότερα από 70 έργα, μυθιστορήματα, δοκίμια, θεατρικά, φιλέλλην και λάτρης του ελληνικού πολιτισμού, γεγονός που φαίνεται και από το ψευδώνυμο το οποίο υιοθέτησε, «Γεωργία».

Δραματοποιημένα αποσπάσματα από τα λογοτεχνικά έργα της θα παρουσιαστούν επι σκηνής και θα αναδείξουν τον έρωτα αλλά και την βαθιά πνευματική σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ τους και αποτέλεσε έμπνευση για τα παγκόσμια μουσικά αριστουργήματα του Chopin .