Μια μεγάλη γκάμα ταινιών κάνει σήμερα πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη, κρατώντας το ενδιαφέρον του κινηματογραφόφιλου κοινού σε εγρήγορση.

Μετά από τις ταινίες «Ο Όλυμπος Έπεσε» και «Το Λονδίνο Έπεσε», η τρίτη ταινία του επιτυχημένου franchise έφτασε και είναι πιο απρόβλεπτη από ποτέ, με τους Τζέραρντ Μπάτλερ και Μόργκαν Φρίμαν να αναλαμβάνουν δράση ξανά.

Την ίδια ώρα, η τηλεοπτική σειρά φαινόμενο «Ο Πύργος του Downton» έρχεται στη μεγάλη οθόνη, ενώ ο Sidney Lumet μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ίσως τον πιο χαρισματικό χαρακτήρα της Αγκάθα Κρίστι (ταινία σε επανέκδοση).

Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε (Angel Has Fallen)

Αμερικάνικη δράσης, 114’

Σκηνοθεσία: Ρικ Ρόμαν Γουό

Πρωταγωνιστούν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, Λανς Ρέντικ, Τιμ Μπλέικ Νέλσον, Πάιπερ Περάμπο, Νικ Νόλτε, Ντάνι Χιούστον

Ύστερα από μια συγκλονιστική απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού Προέδρου Άλαν Τράμπουλ (Μόργκαν Φρίμαν), ο έμπιστός του μυστικός πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ (Τζέραρντ Μπάτλερ) κατηγορείται αδίκως και τίθεται υπό κράτηση. Αφού δραπετεύσει, σύντομα θα βρεθεί μόνος του και θα χρειαστεί να αποφύγει την υπηρεσία του και να ξεγελάσει το FBI ώστε να εντοπίσει ποιος απειλεί τον Πρόεδρο.

Απεγνωσμένος να βρει την αλήθεια, ο Μπάνινγκ στρέφεται σε ξένους συμμάχους με σκοπό να διατηρήσουν το όνομά του καθαρό, να προστατεύσουν την οικογένειά του από το κακό και να σώσουν τη χώρα από τον επικείμενο κίνδυνο.

Είσαι έτοιμος; (Ready or Not)

Αμερικάνικη τρόμου, 95’

Σκηνοθεσία: Ματ Μπετινέλι-Όλπιν & Τάιλερ Γκίλετ

Πρωταγωνιστούν: Σαμάρα Γουίβινγκ, Άνταμ Μπρόντι, Μαρκ Ο’Μπράιαν, Χένρι Τσέρνι, Άντι ΜακΝτάουελ

Είσαι έτοιμος για την πιο ανατρεπτική ταινία που συνδυάζει την ανατριχίλα με την ανακάλυψη ενός «κρυφού» μυστικού»; Ανακάλυψε την πολύμηνη σχέση της Γκρέις (Σαμάρα Γουίβινγκ) με τον Άλεξ (Μαρκ Ο’ Μπράιαν) που ολοκληρώνεται με μια εντυπωσιακή γαμήλια τελετή στο πατρικό του γαμπρού. Ο γάμος πραγματοποιείται δίχως πρόβλημα, αλλά η εκκεντρική οικογένεια του Άλεξ έχει κάποιες παραδόσεις και ετοιμάζει να δεχτεί τη νύφη με έναν ασυνήθιστο τρόπο.

Το βράδυ του γάμου τους, θα παίξουν ένα οικογενειακό παιχνίδι που θα φέρει τα πάνω κάτω στο νεαρό ζευγάρι. Η Γκρέις θα προσπαθήσει να επιβιώσει από τις σκοτεινές και παράξενες διαθέσεις της οικογένειας του Άλεξ ακόμα και αν χρειαστεί να ανατρέψει τους κανόνες του παιχνιδιού μια για πάντα. Είσαι έτοιμος;

Ένας Αληθινός Φίλος (A Dog’s Journey)

Αμερικάνικη κωμωδία- δράμα, 108’

Σκηνοθεσία: Γκέιλ Μανκούσο

Πρωταγωνιστούν: Ντένις Κουέιντ, Μπέτι Γκίλπιν, Τζος Γκαντ,  Κάθριν Πρέσκοτ, Μαρτζ Χελγκενμπέργκερ

Σε αυτή την υπέροχη οικογενειακή ταινία, θα δούμε τη συγκινητική ιστορία του αφοσιωμένου σκύλου Μπέιλι που βρίσκει το νόημα της δικής του ύπαρξης μέσα από τις ζωές των ανθρώπων που κάνει να γελούν και να αγαπούν. Ο Μπέιλι (με την φωνή του Τζος Γκαντ, «Ψυχρά κι ανάποδα») ζει σε μια υπέροχη φάρμα στο Μίσιγκαν μαζί με το αφεντικό του, Ίθαν (Ντένις Κουέιντ, «Μετά την επόμενη μέρα», «Ο παράδεισος είναι μακριά»), και τη γυναίκα του, Χάνα (Μαρτζ Χελγκενμπέργκερ).

Έχει μάλιστα αποκτήσει έναν απίθανο καινούριο φίλο: την εγγονή του Ίθαν και της Χάνα, Σίτζεϊ (Κάθριν Πρέσκοτ). Όταν η μητέρα της Σίτζεϊ αποφασίζει να πάρει τη μικρή μακριά, ο Μπέιλι που της έχει υποσχεθεί πως θα την προστατεύει για πάντα, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την υπόσχεσή του και να βρεθεί ξανά κοντά της.

Μια τρυφερή ιστορία ελπίδας, αγάπης και απεριόριστης αφοσίωσης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εμείς φροντίζουμε πραγματικά τους τετράποδους φίλους μας ή εκείνοι εμάς. Αυτή είναι μια φιλία που ξεπερνάει μια ζωή και μια αγάπη που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.

Ο Πύργος του Downton (Downton Abbey)

Αγγλική, δραματική- κοινωνική, 122’

Σκηνοθεσία: Μάικλ Ενγκλερ

Πρωταγωνιστούν: Χιου Μπόνβιλ, Τζιμ Κάρτερ, Μισέλ Ντόκερι, Ελίζαμπεθ ΜακΓκάβερν, Ιμέλντα Στόντον, Μάγκι Σμιθ

Το τηλεοπτικό φαινόμενο της σειράς «Ο Πύργος του Downton», μετά από μια δεκαετία ζωής, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη και αποκτά μεγαλειώδεις διαστάσεις. Η οικογένεια Κρόλεϊ καλείται να αντεπεξέλθει άριστα σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της αριστοκρατικής ζωής της: την επίσκεψη του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Αγγλίας.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός που, όπως είναι επόμενο, θα πυροδοτήσει σκάνδαλα, ίντριγκες, αντιπαλότητες και θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά και πάθη.

Η Έπαυλη με τα Μυστικά (La Quietud)

Δράμα, 117’

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Τραπέρο

Πρωταγωνιστούν: Μαρτίνα Γκούσμαν, Μπερενίς Μπεζό

Μετά από χρόνια απουσίας και με αφορμή την ξαφνική ασθένεια του πατέρα της, η Εουτζένια επιστρέφει στη «Γαλήνη», την έπαυλη της οικογένειας κοντά στο Μπουένος Άιρες, όπου επανενώνεται με τη μητέρα και την αδελφή της. Οι τρεις γυναίκες αναγκάζονται να έρθουν αντιμέτωπες με τις πληγές και τα σκοτεινά μυστικά του κοινού τους παρελθόντος στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.

Παράπονα, αντιζηλίες και θαμμένα μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια και θα ενισχυθούν από την παράξενη φυσική ομοιότητα μεταξύ των δύο αδελφών.

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές  (Murder on the Orient Express)

Μυστηρίου, 131’

Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Λουμέτ

Πρωταγωνιστούν: Άλμπερτ Φίνεϊ, Λόρεν Μπακόλ, Μάρτιν Μπάλσαμ, Ινγκριντ Μπέργκμαν, Ζακλίν Μπισέ, Ζαν-Πιερ Κασέλ, Σον Κόνερι, Αντονι Πέρκινς, Βανέσα Ρεντγκρέιβ

Ο πασίγνωστος ντετέκτιβ, Ηρακλής Πουαρό, προσπαθεί να αποκαλύψει τον δολοφόνο του Orient Express. O Sidney Lumet μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ίσως τον πιο χαρισματικό χαρακτήρα της Αγκάθα Κρίστι.

Ο Καταδικασμένος (Ikiru)

Ιαπωνικό δράμα, 143’

Σκηνοθεσία: Ακίρα Κουροσάβα

Πρωταγωνιστούν: Τακάσι Σιμούρα, Σινίτσι Χιμόρι

Ένας στερημένος από χαρές δημόσιος υπάλληλος πληροφορούμενος ότι θα πεθάνει σύντομα προσπαθεί να ζήσει κάποιες εφήμερες απολαύσεις, σταματώντας να πηγαίνει στη δουλειά και σπαταλώντας τις οικονομίες του σε διασκεδάσεις.

Τελικά, αφιερώνει τις τελευταίες του μέρες  σε ένα κοινωνικό έργο μετατρέποντας έναν σκουπιδότοπο σε παιδική χαρά. Στην κηδεία του, συνάδελφοι και συγγενείς συγκεντρώνονται για να τον τιμήσουν, όμως καθένας έχει την δική του εκδοχή για τα κίνητρα και τον χαρακτήρα του μακαρίτη.