Το εμβληματικό δίδυμο Σταν και Όλι έρχεται στη μεγάλη οθόνη με μια ταινία που αποτίνει φόρο τιμής στην δυνατή φιλία των βασιλιάδων της κωμωδίας. Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Μάθιου Μακ Κόναχι και Αν Χάθαγουεϊ πρωταγωνιστούν σε ένα θρίλερ που καθηλώνει, ενώ ο Κιάνου Ριβς σε μια ταινία μυστήριου που κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο.

Χοντρός και Λιγνός  (Stan and Ollie)

Αμερικάνικη βιογραφία, 97’

Σκηνοθεσία: Τζον Σ. Μπέιρντ

Πρωταγωνιστούν: Τζον Σ. Ράιλι, Στιβ Κούγκαν, Σίρλεϊ Χέντερσον, Νίνα Αριάντα, Ντάνι Χιούστον

Σε σενάριο του υποψήφιου για Όσκαρ Τζεφ Πόουπ («Philomena») και σκηνοθεσία του Τζον Σ. Μπέιρντ («Filth»), η ταινία αποτίνει φόρο τιμής στο εμβληματικό κωμικό δίδυμο που κυριάρχησε από τα τέλη της δεκαετίας του ’20 ως τα τέλη της δεκαετίας του ’40.

Η χρυσή εποχή όπου οι δυο φίλοι κυριαρχούσαν ως βασιλιάδες της κωμωδίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί, με τους δύο κωμικούς να κάνουν μία απεγνωσμένη προσπάθεια ώστε να δώσουν νέα πνοή στην καριέρα τους. Οι εμβληματικοί Σταν και Όλι, λοιπόν, περιοδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία και μετά από μία δειλή και συγκρατημένη αρχή, κερδίζουν το κοινό συγκεντρώνοντας ορδές θαυμαστών που γοητεύονται από τις ερμηνείες των δυο θρύλων.

Φτάνοντας προς το τέλος της περιοδείας, ωστόσο, έρχονται αντιμέτωποι με τα φαντάσματα του παρελθόντος, με τη δυνατή και τρικυμιώδη φιλία τους να τους υπενθυμίζει πόση αγάπη τρέφει ο ένας για τον άλλο.

Το νησί της αποπλάνησης (Serenity)

Αμερικάνικο θρίλερ, 106’

Σκηνοθεσία: Στίβεν Νάιτ

Πρωταγωνιστούν: Μάθιου Μακ Κόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Νταϊάν Λέιν, Τζέισον Κλαρκ, Ντζιμόν Χούνσου

Ένα συναρπαστικό θρίλερ γεμάτο ανατροπές και μυστήριο που καθηλώνει, από τον υποψήφιο για Όσκαρ σεναριογράφο και σκηνοθέτη Στίβεν Νάιτ, τον βραβευμένο με Όσκαρ παραγωγό Γκρεγκ Σαπίρο και τους βραβευμένους με Όσκαρ ηθοποιούς Μάθιου Μακ Κόναχι και Αν Χάθαγουεϊ.

Η ταινία διαδραματίζεαι σε ένα μικρό νησί τη Καραϊβικής, όπου ο πρωταγωνιστής- ένας καπετάνιος αλιευτικού έχει αποσυρθεί για το υπόλοιπ της ζωής του. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το σκοτεινό παρελθόν του, που επιστρέφει για να τον στοιχειώσει και να τον εγκλωβίσει σε μία πραγματικότητα που δεν είναι αυτό που δείχνει.

Πιστό αντίγραφο (Replicas)

Αμερικάνικη μυστηρίου, 107’

Σκηνοθεσία: Jeffrey Nachmanoff

Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Alice Eve,Thomas Middleditch

O Κιάνου Ριβς είναι ένας νευροπιστήμονας που χάνει την οκογένειά του ξαφνικά σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Στην προσπάθειά του να τους φέρει πίσω με κάθε τρόπο, παραβιάζει ένα υπερσύγχρονο κυβερνητικό εργαστήριο ερευνών και έρχεται αντιμέτωπος τόσο με την αστυνομία, όσο και με τους νόμους της φυσικής επιστήμης.

Μαίρη, Η Βασίλισσα της Σκοτίας (Mary Queen of Scots)

Βιογραφία, 125’

Σκηνοθεσία: Τζόσι Ρουρκ

Πρωταγωνιστούν: Σίρσα Ρόναν, Μάργκοτ Ρόμπι, Τζακ Λόουντεν, Τζο Αλγουιν, Τζέμα Τσαν, Μάρτιν Κόμπστον, Ισμαήλ Κόρντοβα, Μπρένταν Κόιλ

Βασισμένη στο βιβλίο του Τζον Γκάι «Queen of Scots: The True Life of Mary Stuart», η ταινία αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική προσπάθεια της πρωτοπόρου, θεατρικής σκηνοθέτη Τζόσι Ρουρκ και πραγματεύεται την ταραχώδη ζωή της χαρισματικής Μαίρης Στιούαρτ.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών η νεαρή Μαίρη παντρεύεται προκειμένου να κληρονομήσει το θρόνο της Γαλλιάς. Στα 18 της μένει χήρα και επιστρέφει στην πατρίδα της για να διεκδικήσει τον θρόνο που της ανήκε δικαιωματικά. Ο αδερφός, της ωστόσο, κινεί τα νήματα ερήμην της, την ώρα που οι δυνάμεις εξουσίας στη χώρα πιστεύουν ότι μια γυναίκα στο θρόνο είναι μια πράξη ενάντια στο θέλημα του Θεού και τη φύση. Εντωμεταξύ, η Σκοτία και η Αγγλία βρίσκονται κάτω από την βασιλεία της Ελισάβετ Ι.

Η αρχή της ισότητας (On the basis of sec)

Αμερικάνικη κοινωνική, 120’

Σκηνοθεσία: Mimi Leder

Πρωταγωνιστούν: Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux, Kathy Bates, Sam Waterston, Jack Reynor, Cailee Spaeny

Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία της Ruth Bader Ginsburg, μιας δικηγόρου και νέας μητέρας, αγωνίστριας για τα ίσα δικαιώματα μεταξύ των δύο φύλων.

Αναλαμβάνοντας μια επαναστατική φορολογική υπόθεση, σε συνεργασία με τον, επίσης, δικηγόρο σύζυγό της, η Ρουθ πιστεύει ότι τα δικαστήρια θα σταματήσουν τις σεξουαλικές διακρίσεις και πως η καριέρα της θα αλλάξει εντελώς πορεία.

Γυναίκα σε πόλεμο (Woman At War)

Κωμωδία, Πολιτική ταινία συμπαραγωγής Ισλανδίας, Γαλλίας, Ουκρανίας, 101′

Σκηνοθεσία: Μπένεντικτ Έρλινγκσον

Πρωταγωνιστούν: Χαλντόρα Γκεϊρχασντότιρ

Η 50χρονη Χάλλα ζει μια διπλή ζωή στο Ρέικιαβικ του σήμερα. Πρόκειται για μια παθιασμένη ακτιβίστρια που κρυφά έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον της τοπικής βιομηχανίας αλουμινίου, ενώ η τοπική κοινωνία την γνωρίζει ως την διευθύντρια τη χορωδίας.

Με μικρούς βανδαλισμούς καταφέρνει να προκαλέσει βιομηχανικό σαμποτάζ και πρόβλημα στην ισλανδική κυβέρνηση. Λαμβάνοντας ένα γράμμα την ώρα που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την πιο προκλητική της ενέργεια, τα σχέδια της ανατρέπονται.

Χίτλερ εναντίον Πικάσο (Hitler VS Picasso)

Ιταλική ιστορική- ντοκιμαντέρ, 92’

Σκηνοθεσία: Claudio Poli

Πρωταγωνιστούν: Tony Servillo

Ογδόντα χρόνια μετά τον πόλεμο που κήρυξε ο Χίτλερ στην «εκφυλισμένη» τέχνη, αποκαλύπτεται στη μεγάλη οθόνη η ναζιστική εμμονή για την τέχνη. Στην ταινία παρουσιάζεται η αληθινή ιστορία των αριστουργημάτων που αρπάχτηκαν, απαγορεύτηκαν και εκδιώχθηκαν κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα. Ανάμεσά τους έργα των Picasso, Matisse, Renoir, Chagall κ.α.

Η Dilili στο Παρίσι (Dilili in Paris)

Γαλλικό animation, 135’

Σκηνοθεσία: Μισέλ Οσελό

Ο σκηνοθέτης των επιτυχημένων γαλλικών «Κιρίκου», «Αζούρ & Ασμάρ», Μισέλ Οσελό, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ταξιδεύοντας μικρούς και μεγάλους στο υπέρλαμπρο Παρίσι. Η μικρή Ντιλιλί με την βοήθεια ενός φίλου αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο με τις περίεργες εξαφανίσεις κοριτσιών που μαστίζουν τη γαλλική πρωτεύουσα.

Κατά την διάρκεια της έρευνάς της έρχεται σε επαφή με σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης, της επιστήμης και της κοινωνίας όπως οι Μονέ, Προυστ, Παστέρ, Ντεμπισί, Μαρί Κιουρί, Γουστάβος Άιφελ, Φερδινάνδος φον Ζέπελιν. Ο καθένας από τους παραπάνω θα την βοηθήσουν με διάφορα στοιχεία ώστε να ολοκληρώσει την αποστολή της.

BTS World Tour: Love Yourself in Seoul

Μουσική ταινία, 114’

Το global pop φαινόμενο BTS επιστρέφει στα Village Cinemas με την προβολή του νέου τους film «BTS World Tour Love Yourself in Seoul». Γυρίστηκε τον Αύγουστο του 2018 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεούλ στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους που παρακολούθησαν χιλιάδες fans ανά τον κόσμο.

Η ταινία επικεντρώνεται τόσο στη μουσική και σκηνική παρουσία των BTS όσο και στην ευρύτερη καλλιτεχνική τους κατεύθυνση. Θα προβληθεί μόνο για μία ημέρα στις 26 Ιανουαρίου, στα Village Cinemas.