Όταν ακούς «επιστημονική φαντασία», οι σέξι γυναικείοι χαρακτήρες δεν είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό. Όμως και οι geek έχουν ψυχή! Και κανείς δεν λέει όχι σε ένα bonus γένους θηλυκού. Όπως και να το κάνεις, πόση υπεργαλαξιακή γλίτσα να αντέξεις, πόσα σιχαμερά aliens και πόσα ρομποτικά συστήματα; Θέλεις κάπου να εμφανίζεται και το κορίτσι!

Γνωρίστε τις πιο σέξι ηρωίδες επιστημονικής φαντασίας!

Πριγκίπισσα Λέια

Η Κάρι Φίσερ ως πριγκίπισσα Λέια δεν ήταν η επιτομή της σέξι πρωταγωνίστριας. Ωστόσο, η «εκδίκηση» ήρθε στην επιστροφή των Τζεντάι, όπου η – αιχμάλωτη – πριγκίπισσα εμφανίστηκε με δερμάτινο, καυτό μπικίνι. Οι θεατές την είδαν με άλλο μάτι, αν και η ίδια δηλώνει πως ένιωθε ιδιαίτερα άβολα στα γυρίσματα.

Στέλλα Σταρ (Starcrash)
Για τους λάτρεις του sci-fi, αυτή η καλτ ταινία του 1978 εμπίπτει στην κατηγορία «τόσο χάλια που είναι καλό». Ένας από τους λόγους που είναι, εν τέλει, «καλό» είναι η Στέλλα Σταρ ή σούπερ σέξι ηρωίδα, την οποία ενσάρκωσε η Καρολάιν Μονρό. Στην επιτυχία του ρόλου συνέβαλε και η εμφάνιση – σε πρωταγωνιστικό ρόλο – του Ντέιβιντ «The Hoff» Χάσελχοφ, ο οποίος έμελλε να μεσουρανήσει πολύ αργότερα ως ναυαγοσώστης.

Space Girl (Liveforce)
Αυτή η ταινία οφείλει την… υστεροφημία της στην Ματίλντα Μέι, η οποία, ως space girl, κυκλοφορούσε ως επί το πλείστον γυμνή. Η γαλλίδα ηθοποιός υποδύθηκε ένα διαστημικό βαμπίρ που ρουφούσε όλη την ενέργεια από τα θύματά του.

Λίλο (Το Πέμπτο Στοιχείο)
Η Μίλα Γιόβοβιτς αύξησε σημαντι΄κα τον αριθμό των θαυμαατών της μετά την παρουσία της στην ταινία του Λύκ Μπεσόν. Τόσο η αγνότητα του εξωγήινου χαρακτήρα της, όσο και το πολύ σοφά σχεδιασμένο κοστούμι, έκαναν τον ανδρικό πληθυσμό να… μιλά για την Μίλα.



Ρίπλεϊ (Άλιεν)

Μια περίπτωση ηρωίδας που κέρδισε το ανδρικό κοινό χωρίς να πετάει τα ρούχα της με την παραμικρή ευκαιρία. Πολύ σκληρή για να πεθάνει και, τελικά, πολύ σέξι, η ηρωίδα του Άλιεν μπήκε στις καρδιές των φανατικών του sci-fi με το δυναμισμό και την αποφασιστικότητά της. Σπάνιο.

Τρίνιτι (Μatrix)
Και μόνο η βινύλ εφαρμοστή στολή θα αρκούσε για να αναγάγει την Τρίνιτι σε σύμβολο του σεξ. Τελικά, βοήθησε και το σενάριο, αλλά και η αλληλεπίδραση με τον Νίο, ώστε να θυμούνται με νοσταλγία οι θεατές τον χαρακτήρα που ενσάρκωσε η Κάρι Αν Μος.

Borg Queen (Σταρ Τρεκ)
Ναι, με την πρώτη ματιά δεν σου βγάζει κάτι ακριβώς σεξουαλικό, όμως, μετά από λίγο, η συμπεριφορά της σε πείθει! Η πλανεύτρα βασίλισσα είναι αυτό που λέμε «σεξωγήινη».

Λοάνα (Οne million years Β.C)

Οι ιθύνοντες της εταιρίας παραγωγής άρχισαν να προωθούν την ταινία εστιάζοντας στα ειδικά εφέ. Ωστόσο, η πραγματική «δουλειά» έγινε όταν κυκλοφόρησε η αφίσα με την Ρακέλ Γουέλς και το περίφημο μπικίνι από προβιές ζώων. Μπίνγκο!