Ο ελληνικής καταγωγής και βραβευμένος με Όσκαρ, Αλεξάντερ Πέιν διασκευάζει για τον κινηματογράφο το  μυθιστόρημα της Κάουι Χαρτ Χάμινγκς, «The Descendants». Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Τζορτζ Κλούνι.

Η ταινία με τίτλο στα ελληνικά «Οι Απόγονοι», παρακολουθεί την ιστορία του Ματ Κινγκ. Πρόκειται για έναν αδιάφορο σύζυγο και πατέρα δύο κοριτσιών, ο οποίος αναγκάζεται να επανεξετάσει το παρελθόν και να δει το μέλλον με διαφορετική ματιά, όταν η σύζυγός του τραυματίζεται σοβαρά σε ένα ατύχημα με ένα σκάφος.

Προσπαθεί με αδέξιο τρόπο να επανασυνδεθεί με τις κόρες του, τη 10χρονη θρασύτατη Σκότι και τη 17χρονη ατίθαση Αλεξάνδρα. Ταυτόχρονα παλεύει ν’ αποφασίσει αν πρέπει να πουλήσει σε μια μεγάλη εταιρεία τη γη που έχει κληρονομήσει από την οικογένειά του, που θα μετατραπεί σε ιδιωτικά γήπεδα του γκολφ.

Η οικογένεια Κινγκ είναι ιδιοκτήτρια των τελευταίων παρθένων εκτάσεων που έχουν απομείνει στον τροπικό αυτό παράδεισο, καθώς ο Ματ προέρχεται από μια παλιά οικογένεια ντόπιων ευγενών της Χαβάης και από λευκούς ιεραπόστολους που έφτασαν το νησί πριν από αρκετές γενιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Χαβάη.

Ο τραυματισμός της συζύγου του στη διάρκεια ενός ταξιδιού αναψυχής δεν αποδομεί μόνο τη σαθρή ζωή του Ματ, αλλά και τον ίδιο ως πατέρα και σύζυγο, ειδικά όταν η κόρη του Αλεξάνδρα τον πληροφορεί ότι η μητέρα της έκανε διακοπές συνοδευόμενη από τον εραστή της.

Το γεγονός τον ταράζει συθέμελα κι αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι μαζί με τις κόρες του προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τον ερωτικό του αντίπαλο. Ταυτόχρονα όμως η αναζήτηση αυτή θα αποτελέσει κι ένα εσωτερικό ταξίδι που θα τον βοηθήσει να γνωρίσει τον εαυτό του, να εκτιμήσει την κληρονομιά του και να ξαναχτίσει τις σχέσεις με την οικογένειά του.

Σκηνοθεσία:
Αλεξάντερ Πέιν
Ηθοποιοί:
Τζορτζ Κλούνι, Σαϊλίν Γούντλι, Μπο Μπρίτζες, Ρόμπερτ Φόρστερ, Τζούντι Γκριρ

Διάρκεια: 110′
Πρώτη Προβολή: 
26 Ιανουαρίου
Διανομή:
Odeon