Ο κινηματογραφικός Σεπτέμβρης μπαίνει με το δεξί και με δύο δυνατές πρεμιέρες, αφού έρχονται απόψε στους ελληνικούς κινηματογράφους δύο πολυαναμενόμενες ταινίες: το «Alien Romulus» και το «Τελειώνει με εμάς».

Στις νέες ταινίες ξεχωρίζει, επίσης, και η «Στοιχειωμένη καρδιά» το θρίλερ με τον Ματ Ντίλον που γυρίστηκε στο Νότιο Πήλιο με επίκεντρο το Τρίκερι. Γενικά, η εβδομάδα αυτή έχει μπόλικη δόση θρίλερ για τους φαν του είδους.

Alien Romulus

Σκηνοθεσία: Φέντε Αλβάρεζ
Σενάριο: Φέντε Αλβάρεζ
Πρωταγωνιστούν: Κέιλι Σπένι, Ντέιβιντ Τζόνσον, Αρτσι Ρενό, Ιζαμπέλα Μερσέντ
Διάρκεια: 119 λεπτά
Διανομή: Feelgood Entertainment

Η υπόθεση
Εξερευνώντας τα βάθη ενός εγκαταλειμμένου διαστημικού σταθμού, μια ομάδα νεαρών αποικιστών του διαστήματος έρχονται αντιμέτωποι με την πιο τρομακτική μορφή ζωής στο σύμπαν.

Τελειώνει με Εμάς

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Μπαλντόνι
Πρωταγωνιστούν: Μπλέικ Λάιβλι, Τζάστιν Μπαλντόνι, Τζένι Σλέιτ
Διάρκεια: 130 λεπτά
Διανομή: Feelgood Entertainment

Η υπόθεση
Η Lily Bloom (Blake Lively) ξεπερνά την τραυματική παιδική της ηλικία και επιδιώκει μια νέα αρχή στη Βοστόνη για να κυνηγήσει το όνειρό της. Η τυχαία συνάντηση με τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ryle Kincaid (Justin Baldoni) πυροδοτεί μια έντονη σχέση, αλλά καθώς ερωτεύονται βαθιά, η Lily αρχίζει να βλέπει πλευρές του Ryle που της θυμίζουν τη σχέση των γονιών της. Όταν ο πρώτος έρωτας της Lily, Atlas Corrigan (Brandon Sklenar), ξαφνικά μπαίνει ξανά στη ζωή της, η σχέση της με τον Ryle ανατρέπεται και η Lily συνειδητοποιεί ότι πρέπει να μάθει να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις για να κάνει μια ασύλληπτα δύσκολη επιλογή για το μέλλον της.

Στοιχειωμένη Καρδιά

Σκηνοθεσία: Φερνάντο Τρουέμπα
Σενάριο: Φερνάντο Τρουέμπα, Ράιλεντ Γκραντ
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντίλον, Αϊντα Φολκ, Χουάν Πάμπλο Ουρέγκο
Διάρκεια: 128 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
Σε ένα όμορφο απομονωμένο νησί της Ελλάδας, η γοητευτική Άλεξ (Αΐντα Φολκ) πιάνει δουλειά ως σερβιτόρα σε ένα παραθαλάσσιο, μικρό εστιατόριο. Κερδίζει αμέσως την καρδιά του χαρισματικού Ενρίκο (Χουάν Πάμπλο Ουρέγκο), αλλά η ίδια ερωτεύεται τον αινιγματικό μάνατζερ του εστιατορίου, Μαξ (Ματ Ντίλον), έναν μοναχικό Αμερικανό που εγκαταστάθηκε στο νησί πριν από δεκαετίες. Με το πέρασμα των εποχών, η σεξουαλική ένταση κλιμακώνεται. Καθώς οι τουρίστες πάνε κι έρχονται, ο Ενρίκο ανακαλύπτει ανησυχητικά στοιχεία για το σκοτεινό και μυστηριώδες παρελθόν του Μαξ. Τυφλωμένη από έρωτα, η Άλεξ επιλέγει να αγνοήσει τα σημάδια και η ιστορία αρχίζει σιγά σιγά να παρεκτρέπεται σε μία τρομαχτική μάχη για επιβίωση.

Cold

Σκηνοθεσία: Ερλινγκουρ Τορόντσεν
Σενάριο: Ιρσα Σιγούρδαρντότιρ, Ερλινγκουρ Τορόντσεν
Πρωταγωνιστούν: Γιοχάνες Χαουκούρ Γιοχάνεσον, Ελιν Χαλ, Σέλμα Μπιορνσντότιρ
Διάρκεια: 98 λεπτά
Διανομή: Weird Wave

Η υπόθεση
Ο Οντίν, ζει μόνος του με την κόρη του Ρουν, μετά τον θάνατο της πρώην γυναίκας του. Καθώς ερευνά κάποιους παλιούς φόνους ανηλίκων που έχουν διαπραχθεί δεκαετίες πριν σε ένα ίδρυμα παραβατικών εφήβων, αρχίζει να υποπτεύεται πως κάποια παράξενα μυστικά που αποκαλύπτει σχετίζονται με τη μυστηριώδη αυτοκτονία της συζύγου του, αλλά και με την παράξενη συμπεριφορά της έφηβης κόρης του.

Ο Δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα

Σκηνοθεσία: Πατρίσια Φοντ
Σενάριο: Αλμπέρτ Βαλ
Πρωταγωνιστούν: Ενρίκ Αουκέρ, Λάια Κόστα
Διάρκεια: 105 λεπτά
Διανομή: Μικρόκοσμος

Η υπόθεση
Η Αριάδνα (Laia Costa) ανακαλύπτει ότι ο παππούς της, που εδώ και καιρό παραμένει συνεχώς σιωπηλός, ψάχνει τα ίχνη του πατέρα του , που είχε εξαφανιστεί κατά τον ισπανικό εμφύλιο. Αποφασίζει λοιπόν να ταξιδέψει στο ορεινό χωριό της βόρειας Ισπανίας, τόπο γέννησης του παππού, για να ξετυλίξει το κουβάρι των δραματικών γεγονότων πριν και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Ψάχνοντας όσους ντόπιους παρέμεναν στη ζωή, όλες τους οι διηγήσεις συγκλίνουν σε ένα εμβληματικό όσο και χαρισματικό πρόσωπο: τον δάσκαλο του χωριού Άντονι Μπενάγιες (Enric Auquer), που αποπειράθηκε να εφαρμόσει στο απομονωμένο ορεινό χωριό μία πρωτοποριακή και ελευθεριακή μέθοδο διδασκαλίας, τη μέθοδο του Γάλλου εκπαιδευτικού Φρενέ (Freinet). Ο Άντονι Μπενάγιες κατάφερε να εμπνεύσει τα παιδιά να διαλέξουν τις κλίσεις τους και τους υποσχέθηκε να τους δείξει τη θάλασσα που μέχρι τότε δεν είχαν ποτέ τους δει…

Ο θρύλος του Κάστρου Σουράμι

Σκηνοθεσία: Σεργκέι Παρατζάνοφ
Σενάριο: Βάγια Γκιγκασβίλι
Πρωταγωνιστούν: Βέρικο Ανιαπαρίντζε, Ταμάρι Τσιτσισβίλι, Ντουντουκάνα Τσερόντζε
Διάρκεια: 88 λεπτά
Διανομή: New Star

Η υπόθεση
Ο Ντουρμίς Χαν είναι ένας χωρικός σκλάβος που απελευθερώνεται από τον αφέντη του. Τώρα αποζητά τρόπο να εξαγοράσει την ελευθερία της αγαπημένη του, Βαρντό. Αφήνει τον τόπο του και συναντά έναν έμπορο, τον Οσμάν Αγά, που του αφηγείται την ιστορία του, αφού κι αυτός κάποτε ήταν σκλάβος. Ο Ντουρμίς εργάζεται πλέον για τον έμπορο και παντρεύεται μια άλλη γυναίκα που του κάνει ένα παιδί, τον Ζουράμπ. Ο μικρός μεγαλώνει κι εργάζεται δίπλα στον πατέρα του, ο οποίος, αντίθετα με τον γιο του, έχει ασπαστεί τον Μουσουλμανισμό. Ομως, οι Μουσουλμάνοι γίνονται απειλή για τη Γεωργία και ο βασιλιάς διατάζει να υποστυλωθούν όλα τα κάστρα. Ενα από αυτά, το Σουράμ, δεν φαίνεται να παίρνει επιδιόρθωση και είναι έτοιμο να πέσει. Ο βασιλιάς ανατρέχει στη Βαρντό, που είναι πλέον μάντισσα, κι αυτή του υποδεικνύει πως πρέπει να τον χτίσουν τον έφηβο Ζουράμπ μέσα στα τείχη, για να μείνει για πάντα όρθιο το κάστρο.