Η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει απόψε, θα λέγαμε πως είναι «φτωχή» σε πρεμιέρες, αφού μόλις τρεις είναι οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα, ενώ έχουμε και τρεις επανεκδόσεις, με το αριστούργημα του Πέδρο Αλμοδόβαρ, «Όλα για τη Μητέρα μου» να ξεχωρίζει.

Ωστόσο, το «αφεντικό» στη νέα εβδομάδα είναι -ποιο άλλο;- το «Deadpool & Wolverine». Η πολυαναμενόμενη ταινία φέρνει στη μεγάλη οθόνη μαζί δύο ακραία διαφορετικούς χαρακτήρες, διατηρώντας στο ακέραιο το ασεβές πνεύμα του Deadpool. Ο Shawn Levy σκηνοθετεί και οι αναντικατάστατοι Ryan Reynolds και Hugh Jackman επιστρέφουν στους εμβληματικούς ρόλους, πραγματοποιώντας την ευχή του κοινού να δουν τους δύο υπερήρωες να ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Deadpool & Wolverine

Σκηνοθεσία: Σον Λίβι
Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Ρέινολντς, Χιου Τζάκμαν, Εμα Κόριν
Διάρκεια: 127 λεπτά
Διανομή: Feelgood Entertainment

Η υπόθεση
Ο Wade Wilson έχει αφήσει πίσω του το παρελθόν του ως αμοραλιστής Deadpool μέχρι που αναγκάζεται να αγωνιστεί για την επιβίωση του κόσμου του. Πρέπει όχι μόνο να φορέσει πάλι τη στολή του, αλλά και να πείσει τον απρόθυμο Wolverine να τον βοηθήσει.

Μητρικό Ένστικτο

Σκηνοθεσία: Μπενουά Ντελόμ
Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Τσαστέιν, Αν Χάθαγουεϊ, Τζος Τσαρλς, Αντερς Ντάνιλσεν Λι
Διάρκεια: 94 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
ένα ψυχολογικό θρίλερ για δύο καλύτερες φίλες και γειτόνισσες, την Alice και τη Céline, των οποίων οι τέλειες ζωές στα προάστια της δεκαετίας του ’60, καταστρέφονται από ένα τραγικό ατύχημα με ένα από τα παιδιά τους. Σηματοδοτώντας το σκηνοθετικό ντεμπούτο του καταξιωμένου κινηματογραφιστή Benoit Delhomme, ακολουθούμε τις δύο γυναίκες καθώς οι οικογενειακοί τους δεσμοί υπονομεύονται σταδιακά από ενοχές και παράνοια, και αναπτύσσεται μια συναρπαστική μάχη των θέλω τους, αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή πλευρά της μητρικής αγάπης.

Τίγρης

Σκηνοθεσία: Αντρέι Τανάσε
Πρωταγωνιστούν: Καταλίνα Μόγκα, Πολ Ιπάτι, Αλεξ Βιλέα
Διάρκεια: 80 λεπτά
Διανομή: Τριανόν

Η υπόθεση
Η Βέρα, έχοντας πρόσφατα χάσει το νεογέννητο μωρό της, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την απώλεια της, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει την απομάκρυνση από τον σύζυγό της, ο οποίος, όπως αποκαλύπτει, την απατά. Σε αυτό το ευαίσθητο και συναισθηματικά φορτισμένο περιβάλλον, μια τίγρη δραπετεύει μάλλον εξαιτίας της, από το ζωολογικό κήπο, προκαλώντας πανικό στην κοινότητα και αναγκάζοντας τη Βέρα να βρει τη δύναμη μέσα της για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

Όλα για την Μητέρα μου

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ
Πρωταγωνιστούν: Σεσίλια Ροθ, Μαρίζα Παρέδες, Πενέλοπε Κρουζ, Eλόι Αζορίν, Αντόνια Σαν Χουάν
Διάρκεια: 101 λεπτά
Διανομή: Rosebud.21

Η υπόθεση
Όταν χάνει τον 17χρονο γιο της σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, η μητέρα του πάει στη Βαρκελώνη για να βρει τον πατέρα του. Χώρισαν πριν γεννηθεί το παιδί, γιατί εκείνος ήταν (τρανς) διεμφυλική γυναίκα. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης συναντά μια νεαρή καλόγρια με HIV/AIDS και μια σταρ του θεάτρου. Ζει μια μικρή περιπέτεια στον κόσμο των διεμφυλικων με δραματικό τέλος.

Ουγκέτσου Μονογκατάρι

Σκηνοθεσία: Κένζι Μιζογκούτσι
Πρωταγωνιστούν: Μασαγιούκι Μόρι, Ματσίκο Κίο, Κινούγιο Τανάκα, Σακάε Οζάουα, Μιτσούκο Μίτο
Διάρκεια: 96 λεπτά
Διανομή: New Star

Η υπόθεση
Δύο αδέρφια, ο ένας τυφλωμένος από την απληστία, ο άλλος από τη ζήλια. Σε μια εποχή που η γη λεηλατείται από τα στρατεύματα, διακινδυνεύουν τις οικογένειες και τις ζωές τους για να ακολουθήσουν τις εμμονές τους. Ο Τομπέι, θα χαθεί στις στρατιωτικές φιλοδοξίες του και ο Γκαντζούρο, στον μυστηριώδη κόσμο της λαίδης Ουακάσα. Ο κύκλος και για τους δυο τους θα κλείσει απροσδόκητα…

Ο Κανόνας του Παιχνιδιού

Σκηνοθεσία: Ζαν Ρενουάρ
Πρωταγωνιστούν: Μαρσέλ Νταλιό, Νόρα Γκρέγκορ, Πολέτ Ντιμπόστ, Ρολάν Τουτέν, Ζουλιέν Καρέτ, Ζαν Ρενουάρ
Διάρκεια: 110 λεπτά
Διανομή: Carousel FIlms

Η υπόθεση
Μια παρέα μεγαλοαστών προσκαλείται στον πύργο ενός αριστοκράτη. Οι ίντριγκες, ο αμοραλισμός, η υποκρισία και η εξαπάτηση καθορίζουν τις σχέσεις και τις συμπεριφορές των πάντων. Η άρνηση ενός καλεσμένου να ακολουθήσει τους κανόνες του παιχνιδιού των υπολοίπων, θα πυροδοτήσει αλυσιδωτά περιστατικά με τραγική κατάληξη.