Πρεμιέρα κάνει στους ελληνικούς κινηματογράφους, μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του Φεστιβάλ Καννών 2023, η «Φύση του Έρωτα». Πρόκειται για μία τολμηρή και σατιρική ρομαντική κωμωδία, με τη σκηνοθέτιδα Μόνια Τσόκρι (πρωταγωνίστρια του Ξαβιέ Ντολάν) να αφήνεται σώμα και ψυχή σε μια απολύτως ευρηματική κινηματογράφηση, όσο στο προσκήνιο συγκρούονται λογική κι ευαισθησία, σεξ και ρομάντζο, κωμωδία και σύγχρονοι προβληματισμοί γένους θηλυκού.

Σύνοψη:

Η Σοφία είναι καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Μόντρεαλ και ζει έναν τυπικό σύγχρονο και πολιτισμένο γάμο με τον Ξαβιέ. Ο Συλβάν είναι ο εργολάβος που επιχειρεί να ανακαινίσει το εξοχικό τους σπίτι. Όταν η Σοφία συναντά για πρώτη φορά τον Συλβάν, είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Τα αντίθετα έλκονται, αλλά μπορεί να κρατήσει;

Η «Φύση του Έωρτα» είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες και μεστές ρομαντικές κωμωδίες των τελευταίων ετών. Οι, δε, κριτικές στον διεθνή Τύπο, είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρες με τη νέα ταινία της Τσόκρι. Το Le Devoir, στέκεται στη χημεία των δύο πρωταγωνιστών, λέγοντας πως «πάλλεται επί της οθόνης», ενώ το Screen International κάνει λόγο για μία «οξυδερκή και αστεία ταινία». Μάλιστα, έχει αποσπάσει και το βραβείο Cesar «καλύτερης ξένης ταινίας».

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Monia Chokri
Σενάριο: Monia Chokri
Πρωταγωνιστούν: Magalie Lépine-Blondeau, Pierre-Yves Cardinal, Francis-William Rhéaume, Monia Chokri
Διάρκεια: 111’
Χώρα, Έτος Παραγωγής: Καναδάς, Γαλλία, 2023
Διανομή: Danaos Films, Rosebud.21 Films

Από 18 Ιούλιου στους κινηματογράφους