Το τραγούδι του Oliver Anthony με τίτλο «Rich Men North of Richmond» εκτοξεύτηκε στο Νο. 1 του Billboard Hot 100 songs chart – ωθώντας έναν τραγουδοποιό από τα Απαλάχια που επιμένει ότι δεν είναι «τίποτα το ιδιαίτερο» στην κορυφή στη μουσική σκηνή των ΗΠΑ.

Το «Rich Men» του Anthony, το οποίο κυκλοφόρησε μόνος του στις 11 Αυγούστου, είναι ένα country-folk τραγούδι για έναν άνδρα που πουλάει την ψυχή του «δουλεύοντας όλη μέρα», ενώ αγωνίζεται υπό το βάρος του πληθωρισμού, των υψηλών φόρων και του αποκαλούμενου ελιτισμού, προκαλώντας παράπονα από φιλελεύθερους κριτικούς.

Ένα βίντεο με τον άγνωστο μέχρι πρότινος τραγουδιστή με το κόκκινο μούσι, ο οποίος κρατάει μια κιθάρα, έγινε viral χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αρκετοί χρήστες με επιρροή, ιδίως στα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης, άρχισαν να κυκλοφορούν το κλιπ, σύμφωνα με τη New York Post.

Ποιος είναι ο Όλιβερ Άντονι;

Το πραγματικό όνομα του τραγουδοποιού είναι Christopher Anthony Lunsford. «Το όνομά μου είναι Christopher Anthony Lunsford. Ο παππούς μου ήταν ο Oliver Anthony», εξήγησε σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook. Ο Anthony είπε στους ακολούθους του ότι χρησιμοποιεί το όνομα όχι μόνο ως αφιέρωση στον παππού του, «αλλά και στα Απαλάχια της δεκαετίας του 1930, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε».

Μιλώντας για τη ζωή του παππού του, έκανε λόγο για «βρώμικα πατώματα, επτά παιδιά, δύσκολες εποχές».

Όσο για το αν επιθυμεί ή όχι να χρησιμοποιεί το viral πλέον όνομά του ή το όνομα με το οποίο γεννήθηκε, είπε ότι τον βολεύει και το ένα και το άλλο.

It's been difficult as I browse through the 50,000+ messages and emails I've received in the last week. The stories that…

Posted by Oliver Anthony Music on Thursday, August 17, 2023

«Σε αυτό το σημείο, ευχαρίστως θα λέγομαι Όλιβερ, επειδή όλοι με ξέρουν έτσι. Αλλά οι φίλοι και η οικογένειά μου εξακολουθούν να με φωνάζουν Chris», έγραψε.

Από πού είναι ο Oliver Anthony;

Μεγάλωσε στη Βόρεια Καρολίνα. Εγκατέλειψε το λύκειο σε ηλικία 17 ετών το 2010 και ζούσε στη μικρή πόλη Spruce Pine, όπως μοιράστηκε στο Facebook. Στη δυτική Βόρεια Καρολίνα, εργάστηκε σε πολλές δουλειές σε εργοστάσια, η τελευταία του ήταν σε μια χαρτοβιομηχανία της κομητείας McDowell, λέγοντας: «Δούλευα στην 3η βάρδια, 6 ημέρες την εβδομάδα για 14,50 δολάρια την ώρα σε μια κόλαση».

Η ψυχική υγεία και ο εθισμός

Μπορεί το τραγούδι του και το μήνυμά του να έχουν γίνει viral, αλλά ο Anthony θέλει να σκέφτεται τον εαυτό του ως «απλά έναν ηλίθιο με την κιθάρα του», σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook. «Δεν είμαι καλός μουσικός, δεν είμαι πολύ καλός άνθρωπος. Πέρασα τα τελευταία 5 χρόνια παλεύοντας για την ψυχική υγεία και καταναλώνοντας αλκοόλ», μοιράστηκε.

«Λυπάμαι που βλέπω τον κόσμο στην κατάσταση που βρίσκεται, με όλους να τσακώνονται μεταξύ τους. Έχω περάσει πολλές νύχτες νιώθοντας απελπισία, ότι η μεγαλύτερη χώρα στη Γη ξεθωριάζει γρήγορα».

Ο Anthony συνεχίζει λέγοντας πως μισεί τον διχασμό που έχει φέρνει στον κόσμο το διαδίκτυο και πως το διαδίκτυο είναι «ένα παράσιτο που μολύνει τα μυαλά των ανθρώπων».

«Έγραψα τη μουσική που έγραψα επειδή υπέφερα από κατάθλιψη. Αυτά τα τραγούδια έχουν συνδεθεί με εκατομμύρια ανθρώπους σε ένα τόσο βαθύ επίπεδο, επειδή τραγουδιούνται από κάποιον που αισθάνεται τα λόγια τη στιγμή που τραγουδιούνται», πρόσθεσε. «Χωρίς μοντάζ, χωρίς ατζέντη, χωρίς μ… το στυλ της μουσικής από το οποίο δεν θα έπρεπε να είχαμε ξεφύγει εξαρχής».