Είναι 20 ετών και δεν θεωρεί τον εαυτό του ούτε ράπερ ούτε τράπερ. Ο Lil Koni δηλώνει ότι είναι ένας καλλιτέχνης που αγαπά τη μουσική και μέσα από αυτή εκφράζει τα συναισθήματά του, ενώ απαντά σε όλους όσους κράζουν την τραπ λέγοντας πως οι στίχοι της είναι σεξιστικοί να ψάχνουν πιο βαθιά σε αυτούς στίχους ώστε να βρουν τι θέλουν πραγματικά να πουν και τι συμβολίζουν.

Η μουσική τον επηρέαζε από τότε που θυμάται τον εαυτό του και όπως μας λέει δεν την άκουγε απλά, την ένιωθε. «Η τέχνη της μουσικής με έκανε να καταλαβαίνω από τα 12 μου πως ήταν το μονοπάτι το οποίο τελικά θα ακολουθούσα και έτσι και έγινε» τονίζει, μιλώντας στο Newsbeast.

Ο Lil Koni, ένας από τους πιο ξεχωριστούς artists στο ελληνικό rap movement, σπουδάζει παράλληλα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και εξηγεί πως η μουσική συνδέεται άμεσα με τη ζωγραφική και τη γλυπτική καθώς όλα τα ακούσματα μπορούν να «μεταφραστούν» σε κάτι οπτικό.

Lil Koni

Χαρούμενος για τον χαμό που έχει φέρει το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο «Antistress» μας λέει πως από τις 18 Δεκεμβρίου που κυκλοφόρησε έχει πολύ καλά νούμερα. «Είναι ένα project που δουλεύω εδώ ένα χρόνο συστηματικά. Έχω βγάλει μέσα από αυτό το project τον καινούργιο ήχο που θέλω να περάσω», δηλώνει.

«Στο άλμπουμ μου έχω μία διαφορετική προσέγγιση και αρκετά κομμάτια μπορώ να πω πως λίγο πιο futuristic», προσθέτει ο 20χρονος Lil Koni ο οποίος ήταν και σχεδιαστής του εξωφύλλου του «Antistress».

Lil Koni – Antistress

«Ο Mad Clip με είχε από πολύ μικρό δίπλα του, ήταν ο μέντοράς μου»

Μέντοράς του, όπως εξηγεί συγκινημένος από την απώλειά του, που τον επηρέασε πολύ, ήταν ο Mad Clip. Δεν ήταν για αυτόν ένας απλός φίλος, ήταν δικός του άνθρωπος, ήταν αυτός που είχε πάντα στο πλευρό του και εμπιστευόταν απόλυτα.

«Με είχε από πολύ μικρό δίπλα του, πηγαίναμε μαζί στα lives, ήταν μαζί μου στο στούντιο, κάναμε κομμάτια παρέα» λέει για τον φίλο του που τον γνώρισε από έναν κοινό τους γνωστό και αμέσως «έδεσαν» εξηγώντας πως αυτός τον έβαλε στην όλη φάση.

«Τον έβλεπα κάθε μέρα, του έβαζα να ακούει τα κομμάτια μου και μιλούσαμε για αυτά» αναφέρει ο Lil Koni σημειώνοντας πως λίγους μήνες μετά τον θάνατό του κατάλαβε πως δεν τελικά ο Mad Clip δεν επηρέασε μόνο εκείνον αλλά τα πάντα και τους πάντες γύρω από τη σκηνή της τραπ στην Ελλάδα.

«Η ραπ είναι το μέλλον»

Τον ρωτάμε εάν η ραπ στην ελληνική μουσική σκηνή έχει μέλλον και απαντά με βεβαιότητα πως αυτή η ίδια είναι το μέλλον. «Η ραπ ήρθε για να μείνει, έχει ενταχθεί στις ζωές μας, στην καθημερινότητά μας» μας λέει.

«Όλο αυτό το κίνημα της ραπ που είναι αμερικάνικο έχει καταλήξει να μπορεί να συνδέεται με το λαϊκό τραγούδι, με την ποπ μουσική μέχρι και με τα house ακούσματα» προσθέτει.

«Γενικά πάντα αυτή η μουσική έχει εναλλαγές» λέει αναφερόμενος στη ραπ και συμπληρώνει «δεν θα κάτσει ποτέ κάποιος να ακούσει την ίδια παραγωγή. Το κοινό θέλει συνέχεια κάτι καινούργιο γιατί βαριέται εύκολα. Ο καθένας καλλιτέχνης που είναι στον κλάδο μας έχει το δικό του στιλ. Έχει τα δικά του κομμάτια που τον χαρακτηρίζουν και τον έχουν αυτό που είναι».

Lil Koni

«Καταλαβαίνω αυτούς που κράζουν την τραπ αλλά να ψάξουν λίγο πιο βαθιά στη μουσική»

Μιλώντας για την τραπ και την τεράστια συζήτηση η οποία γίνεται για τους στίχους των τραγουδιών, που έχουν αρκετές φορές χαρακτηριστεί σεξιστικοί, ο Lil Koni εξηγεί πως καταλαβαίνει αυτούς που κράζουν αλλά τους ζητά να ψάξουν λίγο πιο βαθιά στη μουσική.

«Είναι ένα ταμπού που υπάρχει. Είναι κάτι που ξεκίνησε από τότε που έκανε την εμφάνισή της η τραπ στη χώρα μας. Καταλαβαίνω βέβαια αυτούς που λένε πως έχει σεξιστικούς στίχους αλλά καλό θα ήταν πριν το λένε να ψάξουν λίγο πιο βαθιά γιατί δεν είναι μόνο αυτοί οι στίχοι» σημειώνει.

«Έχει εξελιχθεί πολύ η τραπ. Έχουν αυξηθεί οι artists. Τα κομμάτια δεν αποτυπώνουν μόνο τον σεξισμό που λένε πως υπάρχει. Οι στίχοι μιλούν για πολλά, μιλούν για την ίδια ζωή, μιλούν για την καθημερινότητα» λέει ο Lil Koni.

Οι δημιουργίες του δεν απευθύνονται μόνο στη γενιά του αλλά σε ανθρώπους όλων των ηλικιών καθώς οι στίχοι του βάζουν σε σκέψεις και στέλνουν μηνύματα, εξηγεί ο καλλιτέχνης και κλείνοντας υπογραμμίζει πως στο μέλλον θέλει να αναπτύξει τη μουσική του και την ομάδα των fans που έχει φτιάξει γύρω από την περσόνα του.

Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Lil Koni «Antistress» έχει κυκλοφορήσει από την Panik Records στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής και περιλαμβάνει 11 tracks τα 4 εκ των οποίων είναι σε συνεργασία με άλλους ταλαντούχους καλλιτέχνες, τους Dirty Harry, Strat, Khay Be και ItsOnlySkillz.

Παράλληλα με την κυκλοφορία του άλμπουμ, ο Lil Koni κυκλοφόρησε και το videoclip για το τραγούδι «Barbie», στο οποίο ενώνει τις δυνάμεις του με τον Dirty Harry και τα γυρίσματα για αυτό έγιναν στην Ελλάδα αλλά και στην Αμερική.

Δείτε το videoclip του τραγουδιού «Barbie»

Τον Lil Koni μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Instagram και τα τραγούδια του μπορείτε να τα ακούσετε στο Spotify.