Δύο χρόνια μετά το φινάλε της διάσημης σειράς του CW, Supernatural, η οποία διήρκησε για 15 σεζόν και έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του δικτύου, το CW μας φέρνει τώρα το prequel και spin-off της σειράς με τίτλο The Winchesters, μία σειρά η οποία θα επικεντρωθεί στους γονείς του Dean και του Sam ξεκινώντας από την δεκαετία του ’70 εξερευνώντας την σχέση τους. Στο τιμόνι της αφήγησης ο Jensen Ackles επιστρέφει στον ρόλο του Dean για να μας αφηγηθεί όπως φαίνεται από το 1ο επεισόδιο, ορισμένα από τα γεγονότα.

Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και το επεισόδιο της σειράς ξεκινά με τον John Winchester (Drake Rodger) να επιστρέφει από τον πόλεμο στο Βιετνάμ, μία εμπειρία που φαίνεται πως τον έχει επηρεάσει πολύ. Καθώς αρχίζει και ψάχνει για τον μπαμπά του, ο οποίος έχει εξαφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια, συναντά την Mary Campbell (Meg Donnelly), η οποία επίσης ψάχνει για τον πατέρα της Samuel, ο οποίος εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια ενός κυνηγιού δαιμόνων. Πολύ γρήγορα μαθαίνουμε πως και η Mary είναι κυνηγός δαιμόνων και απ’ ότι φαίνεται όχι από επιλογής της όπως μας λέει και η ίδια.

Σε αυτή την αναζήτηση ο John και η Mary δεν είναι μόνοι τους καθώς δύο ακόμη κυνηγοί ο Carlos (Jojo Fleites) και η Latika (Nida Khurshid), μέλη της ομάδας του Samuel και της Mary, τους βοηθούν, δίνοντας παράλληλα έναν πιο κωμικό τόνο στο επεισόδιο. Κατά την διάρκεια του επεισοδίου η ομάδα ανακαλύπτει ορισμένα στοιχεία για τους Men of Letters αλλά αναζητούν επίσης ένα μαγικό κουτί, το οποίο μπορεί να παγιδεύσει και να καταστρέψει τα τέρατα.

Ακολουθεί η κριτική της πρεμιέρας από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη μετά την προβολή του 1ου επεισοδίου, το οποίο δυστυχώς δεν κάνει και την καλύτερη εισαγωγή χαρακτήρων, ειδικά για όσους δεν έχουν δεν την αρχική σειρά και είναι νέοι στο σύμπαν μπορεί να υπάρξουν σημεία που να νιώσετε ότι σας μπερδεύει, αν και μπορώ να πω πως υπάρχουν ορισμένα πράγματα που εξηγούνται καλά όπως για παράδειγμα πως δουλεύει ένας εξορκισμός. Το καστ της σειράς φαίνεται συμπαθητικό με τον Drake Rodger να κάνει πολύ καλή δουλεία ως John αλλά δυστυχώς η χημεία του με την Meg Donnelly δεν μας πείθει ακόμη αντιθέτως με την χημεία που είχαμε δει ανάμεσα στον Dean Morgan και στην Samantha Smith.

Η σειρά επίσης έχει να κάνει πολύ δουλειά και για τους φανατικούς του Supernatural, καθώς ορισμένα από τα πράγματα που είδαμε στο επεισόδιο ήταν διαφορετικά στην αρχική σειρά όπως π.χ. το πως έγινε κυνηγός ο John και σίγουρα θα πρέπει να εξηγηθούν με κάποιο τρόπο.