Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε λόγο για καλοκαιρινές διακοπές ή και εξορμήσεις, υπάρχουν στέκια στην Αθήνα, που έστω και νοητά μας μεταφέρουν σε κάποιο από τα αγαπημένα μας νησιά ή εξωτικούς προορισμούς. Στέκια που σίγουρα μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας υπενθυμίζουν ότι το καλοκαιράκι βρίσκεται προ των πυλών.

Αυλή

Η Αυλή

Μυστική αυλή που θυμίζει κάτι από κυκλαδίτικο νησί στο κέντρο της πόλης, στην καλλιτεχνική γειτονιά του Ψυρρή (Αγίου Δημητρίου 12). Μία μικρή πόρτα μεταξύ μιας βιομηχανίας ρούχων και μιας αποθήκης οδηγεί σε αυτήν την κρυφή αυλή, που λειτουργεί ως καφενείο από την εποχή της Κατοχής. Το περιβάλλον φέρνει στο νου εικόνες από τη δεκαετία του ’50 με τη μακρόστενη αυλή, τις ασβεστωμένες σκάλες, τα μπλε πορτοπαράθυρα και τα καρό τραπεζομάντιλα.

Τα τελευταία χρόνια στο μενού έχουν προστεθεί μερακλίδικα μεζεδάκια στο τηγάνι (τηγανητό συκώτι, χωριάτικο λουκάνικο, σαγανάκι με παστουρμά) για να συνοδεύσετε την παγωμένη μπύρα. Οι παραγγελίες προετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα μπροστά σας και οι τιμές θυμίζουν… περασμένες εποχές.

Ο Σαντορινιός

Ο Σαντορινιός

Μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη αυλή στην καρδιά της Αθήνας υποδέχεται τους λάτρεις της ελληνικής, μεσογειακής κουζίνας στον υπέροχο χώρο της πολύ κοντά στο σταθμό των Πετραλώνων (Δωριέων 8). Σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγητό, παραδοσιακές γεύσεις και η αίσθηση της ταβέρνας της γειτονιάς στα όσα το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού.

Tiki

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s και θυμίζει σίγουρα καλοκαιρινές διακοπές. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού.

Diego Athens

https://www.instagram.com/p/CbsJHhgMqmK/

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στη μπαρ σκηνή της πόλης το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, λοιπόν, έχει κάνει ήδη την διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού –street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία- ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά αποτελούν την αδυναμία του, γι’ αυτό και συγκαταλέγεται στις καθιερωμένες επιλογές όσων γνωρίζουν πώς να τα απολαμβάνουν σωστά. Το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες στο Βύρωνα (Παύλου Μελά 13), σερβίρει ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια από τις Μικρές Κυκλάδες, νοστιμότατη φάβα με ψητό χταπόδι κ.α. Στα ατού του και η πανοραμική θέα στην Αθήνα, με το μάτι να φτάνει μέχρι το Σαρωνικό.