Όσοι λατρεύουν τα μπιφτέκια γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι αρκετά δύσκολο να βρεις ένα σωστά καρυκευμένο και αριστοτεχνικά ψημένο, ποιοτικό μπιφτέκι. Στα στέκια που θα βρείτε παρακάτω, ωστόσο, γνωρίζουν πώς να προετοιμάσουν, ψήσουν και σερβίρουν ένα λαχταριστό μπιφτέκι.

Μαύρος Γάτος

https://www.instagram.com/p/CMM-mm3lUx7/

Με περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργίας, ο Μαύρος Γάτος, στο Παγκράτι (Πολέμωνος 4), προσφέρει νόστιμα πιάτα ελληνικής κουζίνας, ενώ φημίζεται για τα εξαιρετικά κρεατικά με διασημότερα όλων τα διάσημα μπιφτέκια και παϊδάκια του. Σπιτικές πίτες με χειροποίητο φύλλο, παραδοσιακό λουκάνικο, μοσχαρίσιο συκώτι σωστά ψημένο, τσίπουρο από τα Ιωάννινα ή κρασί από την Αρκαδία γεμίζουν το τραπέζι.

Γίδι

Μία μοντέρνα χασαποταβέρνα στη Μεταμόρφωση (Τατοΐου 17) που συστήνει τους λάτρεις του κρέατος στη σύγχρονη εκδοχή του. Νόστιμα και ζουμερά κρεατικά σωστά ψημένα, σε ένα πρωτότυπο concept που φέρει την υπογραφή του διάσημου και πολυπράγμονα σεφ Βασίλη Ακρίβου. Μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, ελληνικό t-bone, πρόβατο μπούτι στα κάρβουνα, για όσους θέλουν να μυηθούν στα μυστικά της σωστής κρεατοφαγίας. Στα best seller πιάτα του τα ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια και το αναπάντεχο μπιφτέκι από προβατίνα.

Λευτέρης ο Πολίτης

Όσοι λατρεύουν το σουβλάκι και δηλώνουν μερακλήδες δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Λευτέρη τον Πολίτη στην Ομόνοια (Σατωβριάνδου 20). Λειτουργεί από το 1951 και έχει μια πολύ συγκεκριμένη και λιτή φιλοσοφία. Εδώ σερβίρουν όλα όλα δύο πράγματα, σουτζούκι ή μπιφτέκι τυλιχτό σε πίτα με κρεμμύδι, ντομάτα και καυτερό πιπέρι. Τόσο απλά.

Νικήτας

Ταβέρνα Νικήτας

Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες στου Ψυρρή. Η παραδοσιακή ταβέρνα Νικήτας βρίσκεται στον πεζόδρομο των Αγίων Αναργύρων και σερβίρει ελληνικές νοστιμιές. Φημίζεται για τα πεντανόστιμα μπιφτέκια του και σερβίρει, επίσης, χοιρινό κρασάτο στην κατσαρόλα, ζουμερά χειροποίητα σουβλάκια, φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.

Μυρτιά

Οι συστάσεις είναι περιττές για μία από τις πιο διάσημες ταβέρνες στη Νέα Σμύρνη (Αϊδινίου 55). Οι γενναίες μερίδες της και τα σωστά ψημένα κρεατικά της, έχουν διαδώσει της φήμη της και εκτός «συνόρων» της περιοχής. Ανάμεσα στα όσα αξίζει να δοκιμάσετε και το πληθωρικό μπιφτέκι με τυρί. Μην φύγετε αν δεν σας σερβίρουν τους περίφημους λουκουμάδες της ταβέρνας, με μέλι ή σοκολάτα.