Η ηθοποιός Κλερ Φόι, γνωστή μεταξύ άλλων και για το ρόλο της ως Βασίλισσα Ελισάβετ, στη σειρά του Netflix, The Crown (σ.σ. Το Στέμμα), υποστήριξε πως νιώθει σα να την εκμεταλλεύονται όταν χρειάζεται να γυρίσει σεξουαλικές σκηνές για χάρη μιας σειράς ή μιας ταινίας. Μάλιστα τις αποκάλεσε ως «το πιο απαίσιο πράγμα που μπορεί να κάνει» μια γυναίκα ηθοποιός.

Η 37χρονη Φόι στην τελευταία της δουλειά συμμετέχει στη σειρά του BBC με τίτλο A Very British Scandal που εξιστορεί το διαζύγιο της Δούκισσας του Άργκαϊλ το 1963. Όσο κράτησε η διαμάχη με το σύζυγό της για το διαζύγιο έγινε πολλές φορές πρωτοσέλιδο στα tabloids της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ διέρρευσε και γυμνή φωτογραφία της. Πέραν αυτού απασχόλησε την κοινή γνώμη γιατί με το διαζύγιο ήρθαν στο φως υποθέσεις πλαστογραφίας, ληστείες, βίας, χρήσης ναρκωτικών και δοωροδοκίας. Η Φόι υποδύεται την Μάργκαρετ Κάμπελ, τη Δούκισσα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio 4 της Μεγάλης Βρετανίας, ανέφερε: «Βασικά, νιώθεις σα να σε εκμεταλλεύονται όταν είσαι γυναίκα και πρέπει να υποκριθείς πως κάνεις σεξ για μια σκηνή. Δεν μπορείς να μην νιώθεις έτσι. Είναι απαίσιο – το πιο απαίσιο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Νιώθεις εκτεθειμένη. Στο σετ μπορεί οι πάντες να προσπαθούν να σε κάνουν να μην νιώθεις έτσι, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, καλώς ή κακώς».

Συνέχισε λέγοντας: «Το θέμα μου όσον αφορά στη συγκεκριμένη σειρά είναι πως ένιωσα ότι τέτοιες σκηνές θα έπρεπε να βρίσκονται στα επεισόδια, αλλά θα ήθελα να είναι όσο γίνεται περισσότερο θηλυκό. Δεν ήθελα να είναι αυτό το αηδιαστικό είδος μιας σεξουαλικής εμπειρίας με πολλές φωνές που συχνά βλέπουμε σε κινηματογραφικές ταινίες».

Το A Very British Scandal θα μεταδοθεί από το BBC από την Κυριακή (26/12) και για τις επόμενες δύο μέρες καθώς αποτελείται από τρία επεισόδια. Πρωταγωνιστεί επίσης ο ηθοποιός Πολ Μπέτανι. Τη σειρά σκηνοθέτησε η Άννα Σεβίτσκι γνωστή σκηνοθέτις από τη Δανία.