«Η Ελλάδα ως χώρα προσφέρει ανοιχτή αγκαλιά στους καλλιτέχνες του κόσμου», δηλώνει η Ινδή ζωγράφος Σανγκίτα Γούπτα (Sangeeta Gupta). Έργα της παρουσιάζονται σε ομαδική έκθεση που φιλοξενείται μέχρι τις 5 Απριλίου στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών.

«Οι Έλληνες είναι χαρούμενος λαός σαν τους Ινδούς, ίσως αυτή η χαρά πηγάζει από το γεγονός ότι είμαστε κοντά στο Θεό», τονίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συζητώντας για την οικονομική κρίση που περνά σήμερα η Ελλάδα, λέει πως ο Γκουρού της πιστεύει ότι «όταν υπάρχουν προβλήματα υπάρχουν και λύσεις, και αν δεν υπάρχουν προβλήματα δεν υπάρχουν και λύσεις».

Πιστεύει επίσης πως τα δημιουργήματά της στη ζωγραφική και την λογοτεχνία – ποίηση, δεν είναι τίποτα παρά η μεταφορά του πνεύματος του Θεού. «Οι καλλιτέχνες είναι μεταφορείς, είναι μεσολαβητές, οι ενδιάμεσοι μεταξύ του Θεού και του ανθρώπου» λέει, επισημαίνοντας ότι αυτή η «μεταφορά» γίνεται «δια χειρός».

Στην ερώτηση για την χώρα της – την Ινδία και την φτώχεια που επικρατεί, υποστηρίζει πως σήμερα η Ινδία έχει πολύ καλή κοινωνική πρόνοια για τους απόρους. «Φυσικά και υπάρχει μια εικόνα της φτώχειας, αλλά δεν είναι έτσι. Ο κόσμος στη χώρα μας έχει την χαρά της ζωής – και αυτό είναι το βασικό».

Η Σανγκίτα Γούπτα ανήσυχη και πολυτάλαντη μεταφέρει στο μουσαμά τα στοιχεία της φύσης και με ένα… μαγικό τρόπο δημιουργεί στο θεατή μια αρμονική αίσθηση. Οι μορφές της τέχνης της τέμνουν την ζωντάνια και διεισδύουν ανάμεσα με μαγευτικούς και σαγηνευτικούς συνδυασμούς χρωμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε καλεσμένη από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας, ενώ η ίδια έχει φιλοξενήσει Θεσσαλονικείς ζωγράφους στη γκαλερί της στο Νέο Δελχί, όπου ζει και δημιουργεί.

Η Ινδή καλλιτέχνης έχει βραβευτεί πολλές φορές τόσο ως ζωγράφος αλλά και για τις ποιητικές συλλογές της καθώς και την σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ.

Την πρώτη της ατομική έκθεση, η οποία διοργανώθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς το 1995 στην Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Birla στην Καλκούτα, εγκαινίασε η Μητέρα Τερέζα. Έχει κάνει πάνω από 27 ατομικές εκθέσεις σε ολόκληρη την Ινδία. Ο πρώην πρόεδρος της Ινδίας Αμπτούλ Καλάμ εγκαινίασε ατομική της έκθεση τον Αύγουστο του 2013 στο Ουτάρακχαντ και τα έσοδα διατέθηκαν για υποτροφία σε Σχολή Καλών Τεχνών.