Πριν λίγα εικοσιτετράωρα η αμερικανική δικαιοσύνη, έβαλε τέλος στη διαμάχη ανάμεσα στους Robin Thicke και Pharrell William και τους κληρονόμους του Marvin Gaye, Nona και Frankie.

Ο δικαστής αποφάνθηκε ότι το τραγούδι «Blurred Lines» των πρώτων, κινήθηκε στα όρια της λογοκλοπής, αντιγράφοντας το «Got To Give It Up» του δεύτερου.

Ωστόσο, το «Blurred Lines», δεν είναι το μοναδικό τραγούδι που ο ήχος του μοιάζει διαβολικά με κάποιο άλλο. Παρακάτω, δείτε περιπτώσεις κομματιών που οδήγησαν σε δικαστικές διαμάχες για λογοκλοπή.



1.«Ice Ice Baby», από τον Vanilla Ice vs. «Under Pressure», από τους Queen

Το διάσημο χιτ των ‘90s του Vanilla Ice, θυμίζει κατά πολύ το κομμάτι των Queen και ο πρώτος δεν έβαλε στα credit του κομματιού, ως τους συνθέτες, το συγκρότημα. Οι δυο πλευρές τα βρήκαν εξωδικαστικά.






2. «Stay With Me», του Sam Smith vs. «I Won’t Back Down» by Tom Petty

Η διαμάχη αυτή έκλεισε αθόρυβα και γρήγορα, με τον πρώτο να προσθέτει στο τραγούδι του «Stay With Me» και το όνομα του Petty, ως τον συνθέτη.

3. «The Old Man Down the Road» του John Fogerty vs. «Run Through The Jungle» των Creedence Clearwater Revival
Ο frontman των CCR μηνύθηκε από την πρώην εταιρεία του για το σόλο τραγούδι του που κυκλοφόρησε το1985, και που όπως ισχυρίζονταν ακουγόταν το ίδιο με ένα κομμάτι που είχε γράψει για την μπάντα του, το 1970. Ο Fogerty κέρδισε την υπόθεση.




4.«Viva La Vida» από τους Coldplay vs. «If I Could Fly» του Joe Satriani
Ο διάσημος κιθαρίστας Joe Satriani, μήνυσε την μπάντα του Chris Martin με τη κατηγορία ότι του έκλεψαν ορχηστρικό κομμάτι. Η μπάντα απέκρουσε τις κατηγορίες και η υπόθεση διευθετήθηκε εκτός δικαστικών αιθουσών.