Η Little Italy είναι μία συνοικία στο νότιο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, όπου κατά τον 19ο και 20ο αι. το ιταλικό φαγητό και η ιταλική παράδοση προσέλκυαν τους ευρωπαίους μετανάστες της περιοχής. Το ομώνυμο εστιατόριο, λοιπόν, στην πολυσύχναστη Λεβίδου στην Κηφισιά, εμπνευσμένο από την συγκεκριμένη περιοχή του Μεγάλου Μήλου, φέρνει νεοϋρκέζικο αέρα μέσα από την προσεγμένη διακόσμησή του, συνδυάζοντάς τον με το ιταλικό ταμπεραμέντο της κουζίνας της γείτονας χώρας.

Αυτή την Παρασκευή μάς καλεί σε ένα μοναδικό dj set με τους DirtT (Galaxy Bar, Villa Mercedes) και Oddy (Pixi Club, Chateau) για μια βραδιά αφιερωμένη στη house μουσική σκηνή. Το event ξεκινάει στις 22.00 και φροντίστε να έχετε κάνει κράτηση όπως.

Μάλιστα, μπορείτε να επισκεφτείτε το Little Italy νωρίτερα για να δοκιμάσετε και τις προτάσεις της κλασικής, ιταλικής παραδοσιακής κουζίνας δια χειρός του σεφ Γιάννη Κοσμαδάκη (γνωστού στο κοινό της Αθήνας από το εστιατόριο Malconi’s στο Κολωνάκι). Πρώτες ύλες που καταφτάνουν απευθείας από την Ιταλία, αναμειγνύονται μεταξύ τους με έναν ενδιαφέροντα τρόπο, δημιουργώντας μοναδικές γευστικές προτάσεις.

Best seller του καταλόγου δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο εκτός από την αυθεντική, ιταλική πίτσα με λεπτή ζύμη και πρωτότυπα υλικά όπως τα ιταλικά αλλαντικά Bresaola, Spianata και η καπνιστή μοτσαρέλα. Δημοφιλής επιλογή επίσης τα ολόφρεσκα νιόκι με spianata και κρέμα γάλακτος, καθώς και οι «γεμάτες» και γευστικές σαλάτες, οι οποίες επιλέγονται πολλές φορές και ως κυρίως πιάτο.

Από τα γλυκά δοκιμάστε το χειροποίητο cannoli (μπισκότο με γέμιση από σύκο, τυρί ρικότα και επικάλυψη από σπιτική μαρμελάδα πορτοκαλιού).

Στο Little Italy θα δοκιμάσετε και αρωματικό, ιταλικό espresso.

Tip: Στα plus η ενημερωμένη wine list με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα (κυρίως τη Σικελία) καθώς και τα house cocktails. Σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνει live jazz βραδιές και events με guest djs.

Info
Καθημερινά: από τις 09.00
Τιμές: από 15 ευρώ/άτομο (με ποτό)

Λεβίδου 10, Κηφισιά
Τηλ. 6956 094041
www.facebook.com/pages/Little-Italy-NY-pizza-bar/


Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!