Αναμφισβήτητα μετά την μεγάλη επιτυχία του Lost πριν από πολλά χρόνια όλο και περισσότερες σειρές του είδους προσπαθούν να βρουν την συνταγή της επιτυχίας, με κάποιες να το καταφέρνουν και άλλες πάλι όχι.

Στην περίπτωση του δικτύου NBC, το οποίο έδωσε στο Netflix μία από τις καλύτερες σειρές του, το Manifest, καλείται τώρα να καλύψει το κενό στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας με την νέα του σειρά La Brea.

Βρισκόμαστε στο κέντρο του Los Angeles και πιο συγκεκριμένα στην τοποθέσια La Brea Tar Pits (εξού και το όνομα της σειράς), όταν ξαφνικά εμφανίζεται μία τεράστια καταβόθρα, η οποία προκαλεί χάος και «καταπίνει» τα πάντα στην περιοχή.

Η υπόθεση της σειράς ακολουθεί μία οικογένεια, τους Harris, οι οποίοι μετά τον συμβάν χωρίζονται, από την μία έχουμε την κόρη της οικογένειας, την Izzy (Zyra Gorecki), η οποία καταφέρνει να ξεφύγει και τον πατέρα Gavin (Eoin Macken) και από την άλλη έχουμε την μητέρα, την Eve (Natalie Zea) μαζί με τον γίο της Josh (Jack Martin), οι οποίοι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την καταβόθρα και ξυπνούν σε ένα περίεργο μέρος.

Πέραν του μυστηρίου του τι συμβαίνει με την καταβόθρα και το που βρίσκονται οι άνθρωποι που εξαφανίστηκαν, το επεισόδιο μας δίνει και άλλα μυστήρια, στα οποία ελπίζουμε να πάρουμε απαντήσεις κατά την διάρκεια της σεζόν. Οι χαρακτήρες της σειράς σίγουρα φαίνονται ενδιαφέροντες με τον Gavin Harris και το μυστήριο που τον περιτριγυρίζει να είναι σίγουρα ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζει. Η σειρά πάντως ίσως προσπαθεί πολύ σκληρά να μας προσφέρει πολλές σοκαριστικές στιγμές που ίσως να επισκιάσουν την ανάπτυξη των χαρακτήρων στην συνέχεια της.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το La Brea σίγουρα είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση για τους φίλους του sci-fi αλλά το κακό σενάριο και τα εφέ που θυμίζουν ταίνια Sharknado σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε βλέποντας το πρώτο επεισόδιο. Σίγουρα η σειρά έχει ακόμη πολύ δρόμο, αλλά ξέροντας το NBC και την ιστορία του με παρόμοιες σειρές του είδους, το μέλλον της σειράς είναι αβέβαιο.

https://www.youtube.com/watch?v=bxFt4Fwl200