Η πρώτη σεζόν του Sky Rojo αναμφισβήτητα ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς καθώς είχε όλα τα συστατικά εθισμού.

Οι δημιουργοί της σειράς μας έδωσαν όλη την αγωνία σε 8 επεισόδια, εφάμιλλη του παγκόσμιου φαινομένου τους, La Casa De Papel.

Η πρώτη σεζόν τελειώνει με ένα τεράστιο cliffhanger και οι fans περιμένουν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες να επιστρέψουν, ο Moises(Miguel Angel Silvestre) ήταν σε μεγάλο μπελά αλλά πριν θαφτεί ζωντανός πρόλαβε και πυροβόλησε την Wendy(Lali Espósito) κατά την διάρκεια της τρελής κούρσας καταδίωξης, καθώς η Coral(Veronica Sánchez) αντιμετωπίζει τον Romeo(Asier Etxeandia) μέσα στο club για να ικετέψει για συγχώρεση όπως το είχε σχεδιάσει. Κατά την διάρκεια της ξιφομαχίας στο φινάλε, η Coral έτοιμη να τον σκοτώσει, αναθεωρεί καθώς ο Romeo παθαίνει overdose και τον σώζει χωρίς να γνωρίζουμε τον λόγο.

Η δεύτερη σεζόν ξεκινάει ακριβώς εκεί που μας άφησε η πρώτη. Η Coral καταφέρνει να γλιτώσει μέσα από το club, ανακοινώνει σε όλα τα κορίτσια ότι πλέον είναι ελεύθερες, λίγο μετά όμως οι άντρες του Romeo την σταματούν στην έξοδο με την απειλή ότι θα την σκοτώσουν και παρακολουθούμε μια σκηνή δράσης-απόδρασης βγαλμένη από την πρώτη σεζόν.

Στην άλλη πλευρά, η Wendy και η Gina παλεύουν για τις ζωές τους, καθώς ο Christian τις βρίσκει ενώ αναζητεί τον αδερφό του. Η Wendy βγάζει όπλο και του θυμίζει βίαια, πόσο άσχημα της φέρθηκε τόσα χρόνια – μέχρι εδώ έχουμε μια ιδέα ότι η νέα σεζόν θα είναι εξίσου δυνατή καθώς μεγάλο ρόλο παίζουν και τα flashbacks ώστε οι θεατές να συνδεθούν συναισθηματικά με τους χαρακτήρες. Όσο προχωράμε στα επεισόδια, βλέπουμε τα κορίτσια να είναι μαζί ξανά και να αποφεύγουν τις παγίδες του Romeo, αλλά με τους εκτελεστές πίσω τους μόνο εύκολο δεν είναι.

Το πρόβλημα με την δεύτερη σεζόν είναι ότι στα 4 πρώτα επεισόδια δεν βλέπεις πολλά. Σε σύγκριση με το τέλος του πρώτου κύκλου, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο μέγεθος που άφησε, ενώ οι δημιουργοί έχουν την άνεση να το εκτοξεύσουν σε οποία κατεύθυνση θα επιλέξουν, αλλά δυστυχώς δεν το κάνουν, κρατώντας την πεπατημένη οδό.

Η Coral ήταν ο πιο δυνατός χαρακτήρας του πρώτου κύκλου, ενώ στα 4 πρώτα επεισόδια του δεύτερου είναι σχεδόν ενοχλητική. Ευτυχώς ο χαρακτήρας της σώζεται στα τελευταία δυο επεισόδια και μας θυμίζει την Coral που αγαπήσαμε.

Η Wendy και Gina,από την άλλη, είναι καλύτερες, περισσότερες ενδιαφέρουσες ιστορίες, καθώς τις γνωρίζουμε σε βάθος – δείχνει ότι οι συντελεστές έγραψαν πιο σφιχτοδεμένο περιεχόμενο (η προσωπική μου αποκάλυψη Lali Espósito και στην πρώτη σεζόν και εδώ, το πάει ένα βήμα παραπέρα με το θαυμάσιο ταλέντο της).

Σαν θεατής είναι λίγο κουραστικό να ξέρεις ότι όποτε το τρίο ξεφεύγει, θα γυρίσει πάλι πίσω, και ξανά από την αρχή.

Όσο για τους άντρες της παρέας, οι Moises και Christian θέλουν διαρκώς να τις σκοτώσουν αλλά παράλληλα τις σώζουν, καθώς επίσης θέλουν να αλλάξουν τις ζωές τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η δεύτερη σεζόν έχει μερικές καλές σκηνές δράσης και plot twists, αλλά η καρδιά και το χιούμορ του πρώτου κύκλου απουσιάζει. Είναι πιο σκοτεινό με περισσότερες σκηνές βίας και κακοποίησης, όπου νιώθεις ότι πολλές φορές είναι περιττές.

Η παραγωγή και η σκηνοθεσία είναι πολύ καλή, όπως μας έχουν συνηθίσει οι δημιουργοί του, αλλά το σενάριο έχει κενά.

Εν κατακλείδι, λείπει η διασκέδαση που ήταν το βασικό συστατικό της πρώτης σεζόν, και νιώθεις στο φινάλε σαν την γάτα με το ποντίκι, ότι αυτή η ιστορία κυνηγητό θα συνεχίσει για πάντα, μέχρι να να μη μπορούν να τρέξουν πλέον λόγω ηλικίας.