Συντρίμμια εξωγήινου διαστημοπλοίου προσγειώνονται σε διάφορες τοποθεσίες της Γης. Όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους επηρρεάζονται ποικιλοτρόπως.

Οι Μυστικές Υπηρεσίας των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας θα συνεργαστούν από κοινού προκειμένου να συλλέξουν τα κομμάτια του σκάφους την ώρα που μία μυστηριώδης οργάνωση θέλει την τεχνολογία (εν πολλοίς ακατανόητη ως προς το εύρος και τις πλήρεις δυνατότητές της) για τους δικούς της σκοπούς.

Αρκετά χρόνια μετά από την μεγαλύτερή του επιτυχία, το Fringe, ο Τζόελ Γουάιμαν επιστρέφει στα γνώριμά του sci-fi μονοπάτια. Αλλά όπως και με την πιο πρόσφατη δουλειά του, το Almost Human, ούτε τώρα θα ξεπεράσει τον ένα κύκλο.

Η ιδέα πίσω από το Debris είναι και καλή και ιντριγκαδόρικη. Αλλά μένει αναξιοποίητη. Ουδέποτε αντιλαμβανόμαστε πλήρως τι ακριβώς θέλει η Influx (η οργάνωση που θέλει τα Συντρίμμια), ενώ παραμένει ασαφές το τι συνέβη με το σκάφος και πως κατέληξε να συντριβεί στον πλανήτη μας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα (ίσως και το πλέον δυσεπίλυτο) είναι το άγαρμπο «πάντρεμα» επιστημονικής φαντασίας και δράματος. Η τεταμένη σχέση μεταξύ της Φινόλα και του πατέρα της περισσότερο αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξη της σειράς, παρά συμβάλλει στην δραματουργική ανάπτυξή της.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η ακύρωση από πλευράς NBC σημαίνει πως δεν θα πάρουμε απαντήσεις για πολλά από αυτά που είδαμε. Κρίμα, διότι ειδικά η δυάδα των επεισοδίων «Icarus» έδειξε πως η σειρά είχε τις δυνατότητες να προχωρήσει με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο, έως και συναρπαστικό.

Ωστόσο, για πολλοστή φορά στην τηλεοπτική πραγματικότητα αποδεικνύεται πως μια ιδέα από μόνη της, δεν είναι αρκετή.