Δεν είναι ότι ο πρώτος -και αυτοτελής- κύκλος του Βρόμικου Τζον (Βρόμικος Τζον: Τζον Μίχαν) δεν ήταν καλός, είναι απλώς ότι ο δεύτερος (Βρόμικος Τζον: Μπέτι Μπρόντερικ) είναι τόσο φανταστικός που σβήνει κάθε άλλο πράγμα από τον τηλεοπτικό χάρτη.

Τι είναι ο Βρόμικος Τζον

Το Dirty John είναι μια true crime σειρά ανθολογίας που κυκλοφόρησε το 2018 στην αμερικανική καλωδιακή τηλεόραση και έφερε το Netflix στην πλατφόρμα του την επόμενη χρονιά.

Η πρώτη σεζόν κάλυψε τα πραγματικά γεγονότα μιας απάτης. Τι έγινε δηλαδή όταν η επιχειρηματίας Ντέμπρα Νιούελ έπεσε θύμα στην καλοστημένη πλεκτάνη του απατεώνα Τζον Μίχαν.

Η δραματοποιημένη σειρά είναι βασισμένη σε αληθινά εγκλήματα και ο πρώτος κύκλος αγαπήθηκε πολύ από το παγκόσμιο κοινό.

Στον δεύτερο κύκλο όμως τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σκοτεινά και ενδιαφέροντα. Εδώ παρακολουθούμε την κοσμική κυρία Μπέτι Μπρόντερικ, η οποία φτάνει στα όριά της όταν ο σύζυγός της την απατήσει, πυροδοτώντας ένα πολύκροτο διαζύγιο. Ξανά βασισμένο σε έγκλημα που έγινε πρωτοσέλιδο.

Η Μπέτι Μπρόντερικ (την οποία υποδύεται η Αμάντα Πιτ) μεταμορφώθηκε σε φόνισσα. Η σειρά παρακολουθεί την ιστορία εκείνης και του συζύγου της, Νταν (Κρίστιαν Σλέιτερ), από τα 60s ως και τα 80s, την ιστορία μιας αποξένωσης δηλαδή.

Το χρονικό του τέλους ενός γάμου που η ίδια η Όπρα Γουίνφρεϊ χαρακτήρισε ως «ένα από τα χειρότερα διαζύγια της Αμερικής», πριν μετατραπεί σε διπλή ανθρωποκτονία.

Το Netflix κυκλοφόρησε τη δεύτερη σεζόν με διαφορετικό χρονοδιάγραμμα σε κάθε χώρα, στην Ελλάδα προβάλλεται όμως ήδη. Και τα 8 επεισόδια του κύκλου είναι διαθέσιμα.

Τι όπλισε άραγε το χέρι της Μπέτι Μπρόντερικ εκείνο το πρωινό της 5ης Νοεμβρίου 1989, όταν μπήκε στο σπίτι του πρώην συζύγου της, με το κλειδί που έκλεψε από την κόρη της, ανέβηκε τα σκαλιά και έριξε 5 σφαίρες, σκοτώνοντας εκείνον και τη νέα του σύζυγο;

Η ιστορία της είναι η βάση για μια δυνατή σειρά του Netflix, τη δεύτερη σεζόν του ξακουστού πια Dirty John…