Έπειτα από την εντυπωσιακή παρουσία της ως Armonia Atenea στα BBC Proms που συγκίνησε το κοινό και τους κριτικούς των διεθνών μέσων ενημέρωσης, αλλά και μετά τα εγκωμιαστικά σχόλια για την ηχογράφηση των «Πλασμάτων του Προμηθέα» του Μπετόβεν, η Καμεράτα- Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, επιστρέφει στην Αθήνα δυναμικά, φέρνοντας μαζί της σπουδαία διεθνή ονόματα από ολόκληρο τον κόσμο, για ένα παγκοσμίου εμβέλειας μουσικό γεγονός.

Ο λόγος για το γκαλά που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, στο οποίο θα συμμετέχουν τέσσερις κορυφαίοι κόντρα τενόροι της εποχής μας: ο Κροάτης Μαξ- Εμάνουελ Τσένσιτς, ο καταλανικής καταγωγής Χαβιέρ Σαμπάτα, ο Αμερικανός Βινς Γι και ο Ουκρανός Γιούρι Μινιένκο.

Σε αυτή την ξεχωριστή συναυλία, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει άριες υψηλών δεξιοτεχνικών απαιτήσεων και αποσπάσματα από ορχηστρικά κομψοτεχνήματα του μπαρόκ ρεπερτορίου, που φέρουν την υπογραφή του Αντόνιο Βιβάλντι, του Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ, του Γιόχαν Άντολφ Χάσε, του Γιόζεφ Μισλίβετσεκ και του Νικόλα Πόρπορα.

Τις φωνητικές ακροβασίες των τεσσάρων νεαρών καλλιτεχνών θα πλαισιώσει- πάντοτε με όργανα εποχής- η Καμεράτα, η οποία θα ερμηνεύσει επίσης τέσσερα μπαρόκ κοντσέρτα των Βιβάλντι, Χέντελ και Χάσε. Την Καμεράτα θα διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, ο πολυβραβευμένος και διεθνούς κύρους μαέστρος και πιανίστας Γιώργος Πέτρου.

Το πρόγραμμα της συναυλίας έχει, ήδη, ηχογραφηθεί με τους ίδιους συντελεστές και ο δίσκος ακτίνας θα κυκλοφορήσει σύντομα από γνωστή δισκογραφική εταιρεία. Επίσης, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα παρουσιαστεί στο Θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων του Παρισιού, το Τεάτρο Ρεάλ της Μαδρίτης και την Αίθουσα Συναυλιών CRR της Κωνσταντινούπολης. Περιλαμβάνει άριες και ένα κουαρτέτο από τις όπερες: Ο Ιούλιος Καίσαρας στην Αίγυπτο, Ρινάλντο, Ξέρξης (Χέντελ), Φαρνάκης, Ρωμύλος και Ερσιλία (Μισλίβετσεκ), Η μεγαλοψυχία του Τίτου (Χάσε), Ιφιγένεια εν Αυλίδι (Πόρπορα) και Η αλήθεια σε διαμάχη (Βιβάλντι).