Τα καλά του φοράει σε μία ώρα περίπου το Χόλιγουντ, καθώς έφθασε η 93η Τελετή Απονομής των Όσκαρ, μετά από μια δύσκολη χρονιά με πολλές αλλαγές για το 2021.

Αυτήν τη φορά, οι απονομές δεν θα γίνουν με live streaming, αλλά με φυσικές παρουσίες. Η τελετή, ωστόσο, δεν θα γίνει στην αίθουσα του Dolby Theater, όπως συνηθιζόταν πριν από την πανδημία.

Οι αστέρες του κινηματογράφου, πάντως, θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί και θα εισέλθουν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα επιτρέπει φυσικές παρουσίες, τηρουμένων των αποστάσεων, με μάσκες στα διαλείμματα, με διαφορετικά οργανωμένες τελετές πριν και μετά, αντί των περιβόητων πάρτι.

Παρόντες στην φετινή τελετή είναι μόνο οι υποψήφιοι και οι παρουσιαστές των επί μέρους βραβείων (για τρίτη συνεχή χρονιά κεντρικός παρουσιαστής του σόου δεν θα υπάρχει). Καθένας εξ αυτών μπορεί να φέρει αυστηρά και μόνο έναν συνοδό/ καλεσμένο. Μολαταύτα, αυτοί οι λίγοι παρόντες θα μπαίνουν στο κτίριο του σταθμού κατά κύματα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπαίνουν οι υποψήφιοι και οι παρουσιαστές μιας κατηγορίας, τελειώνουν, βγαίνουν, μπαίνει συνεργείο απολύμανσης, και μετά ακολουθεί η επόμενη φουρνιά. Επίσης, υγειονομικοί θα προσφέρουν επιτόπιο μοριακό τεστ για COVID-19.

Τα παραπάνω ισχύουν μόνο για τους κατοίκους Λος Άντζελες!

Για τους καλλιτέχνες εκτός Λος Άντζελες, έχουν στηθεί άλλοι 12 ειδικά διαμορφωμένοι χώροι ανά τον κόσμο. Άλλη μια ιδιαιτερότητα, είναι πως φέτος θα είναι υποψήφιες και ταινίες που δεν προβλήθηκαν στη μεγάλη οθόνη, λόγω κορονοϊού, αλλά στην τηλεόραση ή σε διαδικτυακές πλατφόρμες.

Η τελετή θα γίνει στο Union Station, 12 χιλιόμετρα. μακριά από το Dolby Theater. Εκεί, τα άτομα δεν θα είναι πάνω από 170 και άπαντες θα υποβληθούν σε θερμομέτρηση πριν από την είσοδό τους στον χώρο απονομής.

Οι Βρετανοί υποψήφιοι θα βρίσκονται στο BFI Southbank στο Λονδίνο, τον κορυφαίο ρεπερτοριακό κινηματογράφο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ για τους Γάλλους έχει δημιουργηθεί ένα άλλο στούντιο. Η τελετή θα μεταδοθεί στις 3 μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας.