Με αγωνία περιμέναμε την 2η σεζόν της σειράς του Netflix “Σήμα Αγάπης” και επιτέλους η αγωνία μας τελείωσε. Μετά από μια πολύ καλή πρώτη σεζόν ήρθε η δεύτερη να μας ανταμείψει για την αναμονή δύο χρόνων.

Ακολουθεί η κριτική της σεζόν από το Lordoftheseries.gr χωρίς spoilers.

Μετά το τέλος της πρώτης σεζόν όπου η Kim Jo-Jo ενεργοποίησε την ασπίδα στο app της για να αποφύγει τον Hwang Sun-Oh η ιστορία μεταφέρεται στο 2023, τέσσερα χρόνια μετά όπου βλέπουμε την Jo-Jo να είναι ζευγάρι με τον Lee Hye-Young. Εκείνος έχει δεχτεί ότι η Jo-Jo ίσως να μην χτυπήσει ποτέ το alarm του αλλά της δηλώνει αποφασισμένος να μείνει δίπλα της όσο εκείνη τον δέχεται.

Από την άλλη, ο Sun-Oh ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει την Jo-Jo ακόμη, βγαίνει με την Lee Yook Jo η οποία έχει αποδεχτεί και εκείνη το γεγονός ότι ο αγαπημένος της δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το alarm της. Ο Sun-Oh μαθαίνει για την ασπίδα της Jo-Jo και της ζητά εξηγήσεις. Εκείνη του λέει ότι φταίει εκείνος για την απόφασή της με αποτέλεσμα να τον πληγώσει ακόμη περισσότερο.

Η ξαδέρφη της Jo-Jo, Park Gul Mi προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να μπει στην elite του Love Alarm αλλά τα σχέδιά της βουλιάζουν στο κενό μέχρι που την βοηθά ένας άγνωστος. Την ίδια ώρα, οι ζωγραφιές της οποίες ανεβάζει η Jo-Jo στο Instagram ανώνυμα αρχίζουν να θεωρούνται προφητικές ή ακόμη και παρακινητικές για τις ομαδικές αυτοκτονίες, ενώ μια κοπέλα δολοφονείται και οι γονείς της κατηγορούν το app.

Η Jo-Jo με την σειρά της προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τον δημιουργό του Love Alarm για τον οποίο πιστεύει ότι είναι ο παλιός της συμμαθητής που της έδωσε και την ασπίδα για να δει αν θα μπορέσει να ενεργοποιήσει το alarm του Hye-Young. Όταν τελικά καταφέρνει να έρθει σε επαφή με τον δημιουργό του app εκείνος την διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει τρόπος για να διαγραφεί η ασπίδα αλλά λίγο μετά λαμβάνει ένα bug το οποίο της επιτρέπει να χτυπάει η ίδια το alarm της σε όποιον θέλει εκείνη.

Στο τέλος η Jo-Jo πρέπει να ξεκαθαρίσει μέσα της ποιον από τους δύο αγαπάει πραγματικά ενώ η Gul Mi καταφέρνει το όνειρό της. Να μπει στο Badge Club. Η Yook Jo δίνει χρόνο στον Sun Oh να σκεφτεί ενώ ο δολοφόνος της νεαρής κοπέλας πλησιάζει την Jo-Jo νιώθοντας ότι έχουν κάποιο δέσιμο. Ευτυχώς γρήγορα συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Ο πραγματικός δημιουργός του Love Alarm εμφανίζεται και δεν είναι άλλος από τον Cheon Duk Goo, τον συμμαθητή της Jo-Jo ο οποίος διαβεβαιώνει το άτομο το οποίο επέλεξε η Jo-Jo ότι τα αισθήματά της είναι αληθινά.

Η νέα σεζόν ήθελε ξεκάθαρα να περάσει το μήνυμα της ελεύθερης βούλησης του ατόμου απέναντι σε όλους και όλα και το πώς μια μικρή αλλαγή στην συμπεριφορά μας ή στον τρόπο σκέψης μας μπορεί να κριθεί καθοριστική στο ποιον θα καταλήξουμε να ερωτευτούμε άσχετα τι λένε οι “πιθανότητες”. Ήταν όμορφα δομημένη, με αρκετές σκηνές στις οποίες η πρωταγωνίστρια προσπαθούσε να ανακαλύψει τι πραγματικά συμβαίνει μέσα της ενώ η ανοιξιάτικα στολισμένη Σεούλ με τις ανθισμένες κερασιές προσφέρουν υπέροχες εικόνες στο μάτι του θεατή.

Δεν θα αποκαλύψω με ποιον από τους δύο καταλήγει η Jo-Jo τελικά, απλά θα πω ότι προσωπικά ήθελα να διαλέξει τον άλλο. Βέβαια το fandom ήταν από την αρχή χωρισμένο στη μέση έτσι κάποιοι είναι αρκετά χαρούμενοι με την εξέλιξη.

Δείτε το τρέιλερ