Ένα μυθιστόρημα για τις δύσκολες, σύγχρονες σχέσεις των δύο φύλων, οι οποίες μπερδεύονται ακόμη περισσότερο όταν κανείς προσπαθεί με απλές συνταγές να τις εξηγήσει, με τίτλο: “άντρες έχουμε …. γυναίκες ψάχνουμε!” παρουσίασε η Κατερίνα Πλουμιδάκη.

«Τις σχέσεις που είναι απλές, εμείς τις κάνουμε δύσκολες με τις εξάρσεις και τις εμμονές μας. Αναμιγνύουμε τα “εγώ” μας, τα “θέλω” μας και τα “πρέπει” μας και τελικά παραμένουμε ανικανοποίητοι. Η κατανόησή μας προς τον άλλον είναι περιορισμένη, οι απαιτήσεις μας πολύ υψηλές και η ισορροπία ανύπαρκτη» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συγγραφέας.

Μιλώντας για το αν πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γυναικείας λογοτεχνίας η κ. Πλουμιδάκη είπε:

«Οχι. Έχει ήδη διαβαστεί από πολλούς άντρες, όπως και το πρώτο μου βιβλίο, το “Πάλι Χώρισα”. Ο άντρας μέσα και από τα δύο βιβλία μου, μπορεί να καταλάβει πολύ καλύτερα τη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Να δει τις σκέψεις, τις κινήσεις, τα λόγια, τις πράξεις, τις προθέσεις και τις ανασφάλειές μας» και συμπλήρωσε: “έμπνευση και αφορμή της δουλειάς μου, είναι η ίδια η ζωή. Όλα αυτά που μας περιτριγυρίζουν. Η απλή καθημερινότητα. Όλα αυτά που νιώθουμε και δεν τολμάμε να πούμε από ανασφάλεια, φόβο, υπολογισμό, ντροπή, αναβλητικότητα. Αυτά που δεν παραδεχόμαστε ούτε σ’ εμάς τους ίδιους”.

Η Κατερίνα Πλουμιδάκη που έχει γράψει ένα ακόμη μυθιστόρημα με τίτλο: «Πάλι χώρισα» και ετοιμάζει ήδη την επόμενο βιβλίο της τόνισε:

«Γράφω ακριβώς όπως μιλώ για να υπάρχει αμεσότητα. Μ’ αρέσει να μοιράζομαι τις σκέψεις μου, χωρίς καμιά δόση υπερβολής και ραφιναρίσματος. Βέβαια η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη που πάντα υπερβαίνει την ιστορία του όποιου μυθιστορήματος».