Ο διαχρονικός, κι αγαπημένος των παιδιών Καραγκιόζης, αφήνει για λίγο την παράγκα του για να μοιράσει δώρα. Μέσα στο μεγάλο κόκκινο σάκο του έχει βάλει αγάπη, χαρά, αισιοδοξία και χαμόγελο.
Τα δώρα του θα φτάσουν σε κάθε σπίτι μέσα από τις παραστάσεις που μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν δωρεάν διαδικτυακά αλλά έχει σχεδιάσει και μια ειδική στάση-παράσταση στη Γενεύη .
Ο άνθρωπος που δίνει σάρκα και οστά πίσω από το πανί στον Καραγκιόζη, ο Χρήστος Στανίσης, γνωστός καραγκιοζοπαίχτης και μαθητής του Ευγένιου Σπαθάρη, είναι αυτός που θα…πιλοτάρει το έλκηθρο στο διαδικτυακό ταξίδι και θα κυνηγήσει μαζί με τον Καραγκιόζη τις… σκιές των καλικάντζαρων .
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιέγραψε τα όσα θα διαδραματιστούν στο διαδικτυακό θέατρο σκιών.
«Θα ήταν ιδανικά λέει- να πηγαίναμε στη Γενεύη αλλά οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Οπότε ο Καραγκιόζης έμαθε γρήγορα τα πάντα για την τεχνολογία και μέσω live streaming , το απόγευμα της Κυριακής θα πούμε τα κάλαντα στους Έλληνες που ζουν στη Γενεύη και θα παίξουμε την παράσταση τα «Χριστούγεννα του Καραγκιόζη». Δυστυχώς δεν θα είμαστε εκεί αλλά θα φέρουμε την Ελλάδα κοντά στους Έλληνες του εξωτερικού» δηλώνει ο κ. Στανίσης.
Την παράσταση στήριξαν Έλληνες που ζουν στη Γενεύη, ο Σύλλογος Ελληνίδων Κυριών Γενεύης και η Ελληνική Κοινότητα.
Στη «Χριστουγεννιάτικη παράσταση» ο Καραγκιόζης θα κυνηγάει-τι άλλο;- μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Όπως λέει ο κ. Στανίσης «αυτήν την περίοδο όσο ποτέ έχουμε ανάγκη τα θετικά μηνύματα που περνά ο καραγκιόζης με το χαμόγελο, τα αστεία, την αισιοδοξία του καθώς είναι φτωχός, ζει στην παράγκα με τα τρία παιδιά του αλλά αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες.
Μια μέρα νωρίτερα το Σάββατο, ο Καραγκιόζης θα πει τα κάλαντα σε μια ακόμη παράσταση (7 μμ) σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Προώθησης ελληνικής μουσικής μέσα από το σάιτ του διοργανωτή με μουσικές του Σίμωνα Καρρά. Η τρίτη παράσταση θα γίνει με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 3 Γενάρη και οι λάτρεις του Καραγκιόζη μπορούν να συνδεθούν μέσω της σελίδας του κέντρου πολιτισμού για να ζήσουν «τη νύχτα των καλικάντζαρων».