Τo Μοντέρνο Θέατρο του Γιώργου Μεσσάλα ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ. Βλαντιμίρ Σκουρώφ θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Vidlynnia που οργανώνεται στο Κίεβο της Ουκρανίας και θα παρουσιάσει εκεί τη μεγάλη του προσωπική επιτυχία «Το Ημερολόγιο ενός Τρελλού» του Γκόγκολ που θα παιχτεί για πρώτη φορά από ‘Ελληνα Ηθοποιό στο Κίεβο,Πατρίδα του Νικολάι Γκόγκολ.

Η πρόσκληση συμμετοχής της Ελλάδας , οφείλεται στον φιλέλληνα Πρέσβη της Ουκρανίας κ. Σκουρώφ ο οποίος όταν παρακολούθησε την παράσταση του Γιώργου Μεσσάλα ο ενθουσιασμός του ήταν τόσο μεγάλος που στο τέλος απευθυνόμενος στον ηθοποιό και σκηνοθέτη είπε: «Aπόψε κύριε Μεσσάλα αποδείξατε ότι η Ελλάδα που περνάει οικονομική κρίση δεν περνάει καμία κρίση στον Πολιτισμό και θα ήταν χαρά και τιμή για την χώρα μου να παρουσιάσετε το Ημερολόγιο Ενός Τρέλου στον τόπο που γεννήθηκε ο Νικολάι Γκόγκολ».

Τα λόγια του κυρίου Πρέσβη έγιναν πραγματικότητα, ύστερα από το ενδιαφέρον του και η επιτροπή του εν λόγω φεστιβάλ ενέκρινε την πρόταση συμμετοχής του Μοντέρνου Θεάτρου.

Το «Το Ημερολόγιο ενός Τρελού» θα παιχτεί ύστερα από δώδεκα χρόνια επιτυχίας στην Αθήνα για πρώτη φορά στο Κίεβο και συγκεκριμένα στις 12 Ιουνίου 2013 στο Κoleso Theater εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε αυτό το Διεθνές Φεστιβάλ.

Την παράσταση στο Κίεβο αφιερώνουμε στον αξέχαστο μεγάλο Έλληνα Ηθοποιό του Θεάτρου ΑΛΕΞΗ ΜΙΝΩΤΗ που ταξίδεψε τον Πολιτισμό της Ελλάδας σχεδόν σε όλο τον κόσμο με παραστάσεις Αρχαίου Δράματος που άφησαν εποχή. (Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία, Αμερική, Ευρώπη και αλλού).

Παντού τότε ήταν μαζί του ο Γιώργος Μεσσάλας αφού ήταν βοηθός του για δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια και στη συγκεκριμένη Παράσταση με «το Ημερολόγιο ενός Τρελού», χρησιμοποιεί θεατρικά αντικείμενα που κρατούσε στις παραστάσεις του ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ και κληροδότησε με την διαθήκη του στο Γιώργο Μεσσάλα.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να κρατώ στα χέρια μου ότι κρατούσε ο Αλέξης Μινωτής στις μεγάλες παραστάσεις του και είναι ελάχιστος φόρος τιμής να αφιερώνω αυτήν την παράσταση στη μνήμη του».

Το «Ημερολόγιο ενός τρελού» που έχει κάνει παγκόσμιο ρεκόρ παραστάσεων μετά την Ουκρανία θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι σε Ελληνικά Φεστιβάλ.

Συντελεστές της παράστασης:
Ελεύθερη απόδοση: Ντένη Θέμελη
Σκηνοθεσία- Κοστούμια- Ερμηνεία: Γιώργος Μεσσάλας
Σκηνικά: Βασίλειος Τσιτσικώφ
Μουσική: Σωκράτης Παπαθεοδώρου
Γενική Επιμέλεια Παραστάσεων: Αλέξης Μεσσάλας
Δημόσιες Σχέσεις- Οργάνωση: Πάρις Αμοργινός