Από το Νοέμβριο του 2011 και κάθε χρόνο, μετά από απόφαση της UNESCO, η 30η Απριλίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ με σκοπό «να φωτίσει τον σπουδαίο ρόλο της τζαζ ως μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας που υπερβαίνει τις διαφορές». Η συγκεκριμένη ημέρα επιλέχθηκε καθώς πρόκειται την τελευταία ημέρα του «Μήνα της Τζαζ» που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Απρίλιο στην Αμερική.

Με αφορμή αυτόν τον εορτασμό, λοιπόν, για την έξοδο της Τρίτης, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα τζαζ μπαρ της πόλης για την βραδινή σας βόλτα.

Half Note Jazz Club

Το Half Note στο Μετς (Τριβωνιανού 17) δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς στο stage του έχουν εμφανιστεί κορυφαίοι εκπρόσωποι της jazz από όλο τον κόσμο. Ξεφεύγοντας αρκετά από τα συνηθισμένα, για περισσότερα από 30 χρόνια προσφέρει αυθεντικές jazz εμπειρίες σε εκείνους που θα το επιλέξουν για την βραδινή τους έξοδο. Ενημερωθείτε από το site για τα εκάστοτε events.

Jazz in Jazz

Από τα πιο αυθεντικά jazz στέκια της πόλης. Καθαρόαιμο ποτάδικο με self service φιλοσοφία και αποκλειστικά jazz μουσικές (από την δεκαετία του ’20 έως εκείνη του ‘50) που σε μεταφέρουν σε κάποια από τις πολιτείες της Αμερικής.

Με ακούσματα από τις πρώτες εποχές της jazz, τους τοίχους του στολίζουν αφίσες διάσημων Αμερικανών μουσικών, εξώφυλλα δίσκων, τρομπέτες, cd κ.α. Βρίσκεται στο Λυκαβηττό (Δεινοκράτους 4), πολύ κοντά στην πλατεία Δεξαμενής.

Μαύρος Γάτος

Αυθεντικό street bar στα Εξάρχεια (Κωλέττη 40), από εκείνα που γίνονται στέκια. Η έμφαση έχει δοθεί στη μπάρα και τη μουσική, δύο από τους βασικούς λόγους που μας κάνουν να συγκαταλέγουμε το Μαύρο Γάτο στα αγαπημένα μας spot στα Εξάρχεια.

Η μεγάλη, δωδεκάμετρη μπάρα του «πρωταγωνιστεί στο χώρο», ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία έχουν έντονες αναφορές σε jazz και blues καταβολές. Η κάβα του διαθέτει μεγάλη γκάμα σε ουίσκι, ενώ θα το προτιμήσετε και για τα old fashioned cocktails, για τα οποία και φημίζεται.

Afrikana

Στην γειτονιά του Κεραμεικού το Afrikana (Ιεροφαντών 13) είναι ένα αυθεντικό jazz bar με ιδιαίτερη αδυναμία στη «μαύρη μουσική». Ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα και καθαρά ποτά σε έναν χώρο που σχεδόν καθημερινά φιλοξενούνται live βραδιές και acts. Η «προθέρμανση» γίνεται, φυσικά, με jazz, soul, afro dj sets.

Jazz Point

Σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της jazz στην πόλη το Jazz Point στο κέντρο της Αθήνας (Ακαδημίας 18) αποτελεί ιδανική επιλογή για εκείνον που θέλει να απολαύσει τον καφέ του, να πιει ένα ποτήρι κρασί ή τσίπουρο, να γευματίσει ελαφρά με σπιτικές πίτες, καλοφτιαγμένα σάντουιτς και ωραίες σαλάτες, να χαλαρώσει με ένα ποτό ή δροσερά κοκτέιλ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας με σπουδαία μουσική, επιλεγμένη από όλο το εύρος της jazz, του blues, της world κ.ά.

Επίσης, επιλεγμένα βιβλία που ξεχωρίζουν  για ξεφύλλισμα και συντροφιά και να αγοράσετε όποιο σας κερδίσει. Στα συν τα live events με αναγνωρισμένους και νέους καλλιτέχνες του χώρου.