Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και για όσους επιθυμούν να το γεμίσουν με πολιτιστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ακολουθούν πέντε προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Μία έκθεση για το μεγάλο ποιητή και πεζογράφο Νίκο Καββαδία, η κινηματογραφική προβολή της ταινίας «Ο Καβάφης» ως αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, ένας αρχιτεκτονικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο και μια έκθεση με επίκεντρο διάφορα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στις προτάσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

Αρχιτεκτονικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο

Το πρωί του Σαββάτου στις 10.00 το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει έναν αρχιτεκτονικό περίπατο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της θεματικής δράσης «Αρχιτεκτονικές Ματιές στην Πόλη» που διοργανώνεται με αφορμή την διοργάνωση «Αθήνα 2018- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων.

Την διαδρομή παρουσιάζει η ιστορικός Λίλα Πατσιάδου, ενώ έχει ως σκοπό της την γνωριμία με σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ου αιώνα. Αφετηρία το κεντρικό κτήριο του ΠΙΟΠ, επί της Αγγέλου Γέροντα 6, στην Πλάκα. *Απαραίτητη η κράτηση θέσης έως τις 17.00 το απόγευμα της Παρασκευής στο 210 3256924.

Έκθεση αφιερωμένη στον Καββαδία στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Μια εικαστική έκθεση- αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα ποιητή και πεζογράφο Νίκο Καββαδία, παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29), στις αίθουσες του Παλιού Ταχυδρομείου μέχρι την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου. Ζωγράφοι, γλύπτες, φωτογράφοι και ψηφιδογράφοι εμπνεύστηκαν από τους στίχους του ποιητή και τις αναφορές του στο «ταξίδι». Ωράριο λειτουργίας: 10.00-14.00 και 17.00-20.00

Δωρεάν προβολές στον κινηματογράφο Ανδόρα

Από τις 6 Δεκεμβρίου 2018, η Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου CÉSAR® και ο κινηματογράφος Ανδόρα (Σεβαστουπόλεως 117, Αμπελόκηποι) παρουσιάζουν ένα δωρεάν πρόγραμμα προβολών. Πρόκειται για μία σειρά που περιλαμβάνει όλες τις ταινίες μικρού μήκους που βραβεύθηκαν τη χρονιά που πέρασε από τις εθνικές ακαδημίες κινηματογράφου των χωρών προέλευσής τους (Oscar, Cesar, Goya, BAFTA, Ίρις, κτλ.). Αυτό το Σαββατοκύριακο στη μεγάλη οθόνη προβάλλεται η ταινία «Flafi».

Πολιτιστικές δράσεις στο Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς»

Στο κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς» του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη), μικροί και μεγάλοι αυτό το σαββατοκύριακο θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν εντελώς δωρεάν θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η προβολή της παιδικής ταινίας «Απίθανοι 2», ενώ το ίδιο βράδυ στις 20.00 θα προβληθεί η ελληνική ταινία «Ο Καβάφης», αφιέρωμα στο Γιάννη Σμαραγδή. Τέλος, το πρωί της Κυριακής στις 11.00 το πιο διάσημο παραμύθι της Ανατολής «Ο Αλλαντίν» θα ζωντανέψει μέσα από την ομώνυμη παιδική, θεατρική παράσταση.

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας

Φωτογραφία: Fotis Petrakogiannis

Mια έκθεση φωτογραφίας και απονομή βραβείων στους νικητές της ελληνικής συμμετοχής στον διαγωνισμό Wiki Loves Monuments 2019, διοργανώνει η  Wikimedia Community User Group Ελλάδας σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen. Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν στο κοινό οι φωτογραφίες από διάφορα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.