Έπιασε λιμάνι στην ανεβασμένη γειτονιά του Νέου Ψυχικού στις αρχές του 2018 και συγκαταλέγεται ήδη στα πιο αξιόλογα ψαροφαγικά στέκια της πόλης. Ο λόγος για τη Scorpina, ένα μοντέρνο και καλοστημένο εστιατόριο που ήρθε για να μας μυήσει στη σύγχρονη και δημιουργική ψαροφαγία. Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιάκου και οι συντελεστές της επίσης ψαροφαγικής και αγαπημένης Αθερίνας στη Νέα Ερυθραία δημιούργησαν αυτόν το χώρο στην καρδιά του Ψυχικού, στοχεύοντας στο να εξυψώσουν τα θαλασσινά στο βάθρο της υψηλής γαστρονομίας. Η Scorpina ξετυλίγει τη θαλασσινή ιστορία της σε ένα χώρο καλαίσθητο, μίνιμαλ και ιδιαίτερα προσεγμένο, με τζαμαρίες που επιτρέπουν στο φυσικό φως να διαχέεται άπλετο στη σάλα, μεγάλα τραπέζια στρωμένα στα λευκά, ανοιχτή κουζίνα και πάγκο ψαριών που τραβάει τα βλέμματα. Εδώ, η μεσογειακή παλέτα των θαλασσινών –μια απαιτητική πρώτη ύλη– παραδίδεται από τον expert του είδους Γιάννη Λιάκου στην πιο φρέσκια και δημιουργική εκδοχή της με ευφάνταστες παραλλαγές. Κακαβιά κυκλαδίτικη, λευκή μελιτζάνα ψητή με καπνιστό χέλι, λαβράκι άγριο καρπάτσιο, σεβίτσε από γαρίδες Αμβρακικού, μπαρμπούνι ταρτάρ, τα «μύδια του Γιάννη» (αχνιστά με σκόρδο και αρωματισμένα με τζίντζερ), παπαρδέλες με καραβίδες, και φρικασέ με φιλέτο ψαριού είναι μερικές από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν στο νέο μενού της Scorpina. Σημειώστε ότι μπορείτε να επιλέξετε το ψάρι της αρεσκείας σας από την ψαριέρα και να ζητήσετε να σας το ετοιμάσουν σύμφωνα με τον τρόπο μαγειρέματος που προτιμάτε (καρπάτσιο, σασίμι, ταρτάρ, ριζότο κακαβιάς, γιουβέτσι, λινγκουίνι ή φρικασέ). Στα συν το καλό service και η επιλεγμένη συλλογή κρασιών, η οποία συμπληρώνει ιδανικά την εμπειρία της μοντέρνας ψαροφαγίας. Πληροφορίες Γρηγορίου Ξενοπούλου 2, Νέο Ψυχικό Τηλ. 210 6722223 scorpina.gr Fb page: Scorpina