Το έργο του Τζον Γκέι θα παρουσιαστεί για δύο παραστάσεις στο θέατρο της Θεσσαλονίκης από την ομάδα «Passatempo».

Πριν τη διάσημη «Όπερα της πεντάρας» των Μπρεχτ- Βάιλ υπήρχε «Η όπερα του ζητιάνου» του Τζον Γκέι, το έργο στο οποίο βασίστηκε το μπρεχτικό αριστούργημα. Επρόκειτο για μια μουσική σατιρική κωμωδία των ηθών που επικρατούσαν στο Λονδίνο των αρχών του 18ου αιώνα, η οποία γράφτηκε το 1728. Έργο παλιό αλλά και τόσο σύγχρονο, το αριστούργημα του Γκέι μιλάει με τρόπο καυστικό για την ηθική και την ανηθικότητα, για τη (διεφθαρμένη συχνά) σχέση του ανθρώπου με την εξουσία, για την αναξιοπιστία, την απληστία, την εκδίκηση…

Για όλα τα φριχτά ελαττώματά μας, τα οποία συνθέτουν έναν κόσμο από σκληρό ως αποτρόπαιο. Όλα αυτά σε ένα έργο γεμάτο χιούμορ και μέσα από μουσικές ταπεινές _που δεν φιλοδοξούν επ’ ουδενί να αντικαταστήσουν τις άριες της όπερας_ αλλά τόσο απολαυστικές και εύστοχες. Όλα αυτά, επιπλέον, σε έναν καμβά γεμάτο… τρύπες αλλά και χρώματα, πάνω στον οποίο σκιαγραφούνται μερικοί από τους πιο σουρεαλιστικούς χαρακτήρες που έχουν πατήσει στη θεατρική σκηνή.

Οι οποίοι χαρακτήρες πατάνε και στη θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης για την παρουσίαση του έργου του Γκέι από την ομάδα «Passatempo». Το έργο θα παιχτεί σε δύο μόνο παραστάσεις στο πλαίσιο των 30ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου που διοργανώνει ο Δήμος της πόλης. Μετάφραση- διασκευή-σκηνοθεσία Γλυκερία Καλαϊτζή, μουσική Κώστας Βόμβολος, χορογραφία-κίνηση Ιωάννα Μήτσικα, σκηνικά Ευαγγελία Κιρκινέ, κοστούμια Μαρία Καραδελόγλου. Με τους Ειρήνη Αμπουμόγλι, Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώργο Γιόκοτο, Γιώργο Καραβασίλη, Ιωάννα Μήτσικα.

Info
26 Ιουλίου 2012
ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ, , Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης 21:30.

Πηγή:tospirto.net