Όπως κάθε χρόνο, την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, το Beaujolais Nouveau του Georges Duboeuf θα γεμίσει και πάλι τα ποτήρια μας! Η κυκλοφορία του Beaujolais Nouveau, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας χρονιάς στον κόσμο του κρασιού. Η «οινική πρωτοχρονιά» όπως θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε, πλαισιώνεται με γιορτές και εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τα τελευταία 63 χρόνια! Cellier Beaujolais Nouveau Τι είναι όμως το Beaujolais Nouveau; Πρόκειται για ένα «νεαρό» (nouveau) κόκκινο κρασί, προερχόμενο από χειρωνακτικό τρύγο του σταφυλιού της ποικιλίας Gamay της περιοχής του Beaujolais στη Νοτιοανατολική Γαλλία. Παρόλο που τα περισσότερα κόκκινα κρασιά βελτιώνονται με την παλαίωση, το Beaujolais Nouveau προορίζεται για άμεση κατανάλωση (ή το πολύ εντός του πρώτου έτους της ζωής του), αφού δίνει την απόλυτη έμφαση στη φρεσκάδα, τη ζωντάνια και την ένταση των αρωμάτων του. Το ποτήρι γεμίζει με αρώματα φράουλας και ζουμερού κερασιού και η γεύση είναι φρουτώδης, με τις τανίνες να απουσιάζουν λόγω της μεθόδου οινοποίησής του συγκεκριμένου κρασιού (αναερόβια φυσική ζύμωση παρουσία διοξειδίου του άνθρακα). Το απολαμβάνετε δροσερό στους 12 βαθμούς και συνοδεύει εξαιρετικά, πιάτα με ελαφρά αλλαντικά. Φυσικά μπορείτε να το απολαύσετε και μόνο του. Cellier Beaujolais Nouveau Τα Cellier, πιστά στο ραντεβού τους, προσφέρουν τον 63ο τρύγο του πιο αναγνωρισμένου και καταξιωμένου σε ολόκληρο τον κόσμο, Beaujolais Nouveau, από τον πρωτεργάτη της περιοχής, Georges Duboeuf και μάλιστα φέτος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μπορείτε να απολαύσετε και την ροζέ εκδοχή του, αποκλειστικά στα Cellier! Για να έχετε το Beaujolais Nouveau 2017 του Georges Duboeuf πρώτοι στο σπίτι σας, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, μπορείτε να δώσετε την παραγγελία σας στα καταστήματα Cellier ή στο Cellier eshop.