Μπορεί τα burgers να έχουν αρχικά συνδυαστεί στο μυαλό σου ως «junk-ιά», ωστόσο τα τελευταία χρόνια μπαίνουν δυναμικά, όλο και εντονότερα σε καταλόγους εστιατορίων της πόλης… Και φυσικά -αν είναι όπως πρέπει- κατορθώνουν να γίνουν και το best seller πιάτο του εκάστοτε μενού. Φεύγουμε για λίγο από ψαγμένα street food στέκια της πόλης και πάμε σε εστιατόρια που υμνούν το burger και το σερβίρουν στα καλύτερα του. Ποιο από αυτά θα δοκιμάσεις; Vezene Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το Vezene δεν μπορούμε να αντισταθούμε στα mini wagyu beef burgers με fois gras και μαρμελάδα κρεμμύδι. Τα μικρά και απολαυστικά μπεργκεράκια του άκρως επιτυχημένου εστιατορίου, καταφέρνουν πάντα να μας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις γι’ αυτό και αποτελούν μία από τις βασικές επιλογές μας. Στο ελληνικό μπιστρό μπαρ με την διεθνή ματιά αλλά και την ιδιαίτερη αγάπη στις τοπικές παραδόσεις η κουζίνα κρατά ως κύριο άξονα τον ξυλόφουρνο, δίνει έμφαση στο κρέας μακράς ωρίμανσης και ανακατεύει αγνές πρώτες ύλες και αρχέγονες τεχνικές, δημιουργώντας γεύσεις που παραμένουν απλές στον πυρήνα της ψυχής. Πληροφορίες Βρασίδα 11, Αθήνα, τηλ. 210 7232002, www.vezene.gr, fb page: Vezene Athens Rakkan Tα burgers με βάση κοτόπουλο, rib eye ή σολομό αλλά και τα Black Angus Mini buns Burgers με σάλτσα ranchera, λάχανο kimchi, παλαιωμένο τσένταρ και ψωμί ατμού, συμπεριλαμβάνονται στις νέες αφίξεις του κυριακάτικου jazz brunch στο Rakkan, και καταφέρνουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις του κοινού. Τα νέα πιάτα του chef de cuisine Γιάννη Σιμωτά, ο οποίος έχει επιμεληθεί το a la carte brunch menu και έχει δημιουργήσει μοναδικές γευστικές προτάσεις, συμπεριλαμβάνονται, ήδη, στις αγαπημένες μας επιλογές χωρίς δεύτερη σκέψη. Πληροφορίες Λεωφόρος Κηφισίας 238-240, Κηφισιά, τηλ. 210 8087941, www.rakkanrestaurant.gr, fb page: Rakkan Bar Restaurant Gigi Σημείο αναφοράς για τα ζουμερά burgers και τις προτάσεις της αμερικάνικης κουζίνας του στη Δροσιά. Επιλέγουμε, λοιπόν, το Gigi για τα burgers από μοσχαρίσιο κιμά Black Angus και τα αφράτα ψωμάκια που καταφθάνουν στην κουζίνα του ολόφρεσκα σε καθημερινή βάση. Από τον κατάλογό του ξεχωρίζουμε το Bacon mushroom melt burger σε κλασικό ψωμάκι με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ σος, μπέικον, μανιτάρια, ντομάτα, ψιλοκομμένο iceberg, κρεμμύδι, πίκλες και sauce μαγιονέζας καθώς και το ιδιαίτερο Closed burger με κλειστή χειροποίητη ζύμη, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί τσένταρ, μοτσαρέλα, μπείκον, σος ντομάτας, ντομάτα και ψιλοκομμένο iceberg. Σημειώστε, μάλιστα, ότι ο κιμάς για τα burgers ψιλοκόβεται καθημερινά, για να ζυμωθεί στη συνέχεια και να σας σερβιριστεί έτσι όπως ακριβώς το επιθυμείτε. Πληροφορίες Στρατηγού Πετρίτη 1, Δροσιά, τηλ. 210 8133326, fb page: Gigi Burger & Pizza Drosia Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com