Το θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου θα φιλοξενήσει τη μεταφυσική, μαύρη κωμωδία «Ο Θεός και η ψυχή σου». Το έργο του σεναριογράφου Παναγιώτη Καποδίστρια ο οποίος έχει γράψει τις «Επτά Θανάσιμες Πεθερές», τη «Νταντά» και άλλες πολύ γνωστές κωμωδίες θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους με τις ατελείωτες ατάκες και το αστείρευτο χιούμορ.

H μαύρη κωμωδία έχει μπει στη λίστα του Columbus State University, ως καλύτερο έργο του 2006 παγκοσμίως ενώ η πρεμιέρα του θα γίνει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

Το έργο περιγράφει τη ζωή της Μαρίας, μιας διευθύντριας τεχνικής εταιρίας που αναλαμβάνει δημόσια έργα, η οποία προσπαθεί να ορθοποδήσει στη δουλειά της, μετά τον χωρισμό της με τον Πάνο.

Με τη συμμετοχή της εταιρίας της, σε ένα διαγωνισμό που γίνεται για κάποιο δημόσιο έργο, μέσα στην απελπισία της, αναφωνεί ότι θα έδινε και την ψυχή της στο διάολο για να πάρει το έργο αυτό. Ο διάβολος εμφανίζεται μπροστά της και της δίνει το συμβόλαιο. Εκείνη, νομίζοντας ότι πρόκειται περί φάρσας, το υπογράφει. Στην πορεία, συνειδητοποιεί τι έχει κάνει και προσπαθεί να επανορθώσει αλλά είναι πλέον αργά. Η υπογραφή έχει μπει…

Το κακό όμως, δεν σταματάει εδώ. Ο διάβολος αναθέτει στο χάρο να την προσέχει. Εκείνος εγκαθίσταται στο σπίτι της, πράγμα που μόνο σε περισσότερους μπελάδες τη βάζει…

Οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν αλφαβητικά είναι: Ευτυχία Γιακουμή, Παναγιώτης Καποδίστριας, Βίκη Πρωτογεράκη, Άννα Σιάτσκαβα, Άννα Φωτοπούλου, Πόπη Χριστοδούλου, Μάνος Ψιστάκης.

Η σκηνοθεσία είναι του Παναγιώτη Καποδίστρια, η μουσική επιμέλεια του Γιάννη Μιχαήλ, τα κοστούμια της Μαρίας Αχμέτ, τα σκηνικά είναι του Ηλία Θεολόγου ενώ υπεύθυνος για το φωτισμό είναι ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης.