Η ρακή ρέει άφθονη, οι γευστικοί μεζέδες που γεμίζουν το τραπέζι προέρχονται (κυρίως) από την Κρήτη και η ατμόσφαιρα χαρακτηρίζεται άκρως φιλική και παρεΐστικη. Τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν ένα ρακάδικο να ξεχωρίζει από μια παραδοσιακή ταβέρνα ή ένα προσεγμένο μεζεδοπωλείο. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Σε όλα αυτά πρόσθεσε και την εμμονή στις οικονομικές τιμές και θα καταλάβεις γιατί τα ρακάδικα της Αθήνας, αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο φανατικό κοινό που τα επιλέγει με κλειστά μάτια για την έξοδό του. Άλλωστε η επιτυχία της βραδιάς –άφθονη ρακή, γευστικοί μεζέδες, φιλική ατμόσφαιρα– είναι δεδομένη! Εμείς συγκεντρώσαμε δέκα από αυτά, για να επιλέξεις σε ποιο απ’ όλα θέλεις να μυηθείς στην… ιεροτελεστεία της ρακοκατάνυξης. Εις υγείαν λοιπόν!
Σαλίγκαρος
Αγροτικόν
Ρακομπελάδικο
Ρακάδικον
Ρακάκι
Ρακουμέλ
Ρακαδημία
Ρούκουνας
Όξο Νου
Ρακί Μεζέ