Στο τέλος τους έφτασαν τα γυρίσματα του Ρισάλτο, της νέας ταινίας του Βασίλη Βαφέα, που περιγράφει με χιούμορ και ευαισθησία τη σύγκρουση μεταξύ του κόσμου του θεάματος και μιας κοινωνίας που καταρρέει. Ο σκηνοθέτης του «Ρεπό», «Ο έρωτας του Οδυσσέα», υπογράφει τη σκηνοθεσία και το σενάριο του Ρισάλτο και συνεργάζεται ξανά με τον Νίκο Πουρσανίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, επτά χρόνια μετά τις «Γυναικείες Συνωμοσίες» και δεκαέξι χρόνια μετά την ταινία «Κάθε Σάββατο».

Η κεντρική ιδέα του Ρισάλτο είναι «πώς οι νέοι, γεμάτοι όνειρα και ενέργεια, συνθλίβονται κάτω από το βάρος της οικογένειάς τους (γεμάτης από τραύματα, παθογένεια κ.λπ.), αλλά και της κοινωνίας, που τη χαρακτηρίζουν η αναλγησία, οι απάνθρωποι στόχοι για επιτυχία και η θέληση για απόλυτη κυριαρχία πάνω στα ανεξάρτητα άτομα » αναφέρει η σύνοψη της ταινίας. «Οι καταστάσεις που βιώνει ο ήρωας της ταινίας είναι ιδωμένες μέσα από μία πλάγια και σκωπτική ματιά, που υπογραμμίζει τα κωμικά στοιχεία των διαφόρων σκηνών της ταινίας».

O Νίκος Πουρσανίδης, πλαισιώνεται στην ταινία από την Αμαλία Αρσένη, που με το Ρισάλτο κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο σε ταινία μεγάλου μήκους, τη Μαργαρίτα Πανουσοπούλου και την τραγουδίστρια Ρίτα Αντωνοπούλου,σε πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση. Η μουσική της ταινίας είναι του Θάνου Μικρούτσικου.