Οι Locomondo είναι ένα επταμελές σχήμα από την Αθήνα, το οποίο δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2001. Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς τους οποίους δεν διστάζουν να συνδυάσουν με Ελληνικό στίχο.

Έχουν παίξει ως support group με σπουδαία συγκροτήματα όπως οι Skatalites, οι Chumbawamba, Ska Cubano, Manu Chao κ.α

Το γνωστό συγκρότημα, μετά την καλοκαιρινή περιοδεία του στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τη συμμετοχή τους με τη διασκευή του τραγουδιού του Μάρκου Βαμβακάρη «Φραγκοσυριανή» στο soundtrack της ταινίας του τούρκο-γερμανού σκηνοθέτη Fatih Akin “Soul Kitchen”, επιστρέψε στη δισκογραφία μ’ ένα διπλό LIVE CD !

Το Locomondo Live περιέχει ζωντανά ηχογραφημένα τραγούδια του συγκροτήματος απ’ τις συναυλίες τους την Άνοιξη και το καλοκαίρι του 2009 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και αγαπημένες διασκευές.

Στις 29 Ιανουαρίου στο Block 33 τραγούδια όπως «Το μαγικό χαλί», το οργανικό “Balkan Orgy”, «Χέρια σαν κι αυτά», που μαζί με τις διασκευές των τραγουδιών του Bob Marley (Redemption Song), Manu Chao (Mala Vida), Jovanotti (L’ ombelico del mondo) και άλλων τραγουδοποιών της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής, θα μας μεταφέρουν κάτι από την ενέργεια και τη μαγεία της μουσικής της Τζαμάικα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ