Προχωράει η παραγωγή για τη νέα τηλεοπτική σειρά του Χάρι Πότερ αφού το HBO ανακοίνωσε την Τετάρτη πως βρήκε τον showrunner και τους εκτελεστικούς παραγωγούς της.

Η Φραντσέσκα Γκάρντινερ θα είναι και σεναριογράφος και εκτελεστική παραγωγός και ο Μαρκ Μάιλοντ θα είναι επίσης εκτελεστικός παραγωγός και θα σκηνοθετήσει αρκετά επεισόδια

Η συγγραφέας των βιβλίων Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δημοσίευσε στην πλατφόρμα X πως είχε πάρει συνέντευξεις κι από τους δύο και δηλώνει «ενθουσιασμένη που τους ανακοινώνει ως σκηνοθέτη και συγγραφέα».

«Και οι δύο έχουν γνήσιο πάθος για τον #HarryPotter, και αφού διάβασα το πιλοτικό σενάριο της Φραντσέσκα και άκουσα το όραμα του Μαρκ, είμαι βέβαιη ότι η τηλεοπτική σειρά θα ξεπεράσει τις προσδοκίες», μοιράστηκε η Ρόουλινγκ.

Το HBO ανακοίνωσε για πρώτη φορά την τηλεοπτική προσαρμογή του Χάρι Πότερ τον Απρίλιο του 2023.

«Οι ιστορίες από κάθε βιβλίο της Ρόουλινκ για τον Χάρι Πότερ θα γίνουν μια δεκαετής σειρά, παραγόμενη με την ίδια επική τέχνη, αγάπη και φροντίδα για την οποία είναι γνωστό αυτό το παγκόσμιο franchise,» ανέφερε η πλατφόρμα στο δελτίο τύπου της για την εκπομπή.

«Η σειρά θα περιλαμβάνει ένα νέο καστ που θα ηγηθεί μιας νέας γενιάς φανατικών, γεμάτη από τις φανταστικές λεπτομέρειες, τους αγαπημένους χαρακτήρες και τις δραματικές τοποθεσίες που οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ αγαπούν για πάνω από 25 χρόνια.»

Η Ρόουλινγκ θα συμμετέχει στην σειρά ως εκτελεστική παραγωγός όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «New York Post».

Ο ίδιος ο Ντάνιελ Ράντικλιφ, που τώρα είναι 34 ετών, δήλωσε πρόσφατα στο “E! News” ότι «δεν πιστεύει» πως θα εμφανιστεί στη νέα σειρά.

«Νομίζω ότι σοφά θέλουν να έχουν έναν καθαρό διαχωρισμό. Και δεν ξέρω αν θα λειτουργούσε να κάνουμε κάτι σε αυτήν» είπε.

Ο Ράντικλιφ — που πρωταγωνίστησε ως το Αγόρι που Έζησε στις αρχικές ταινίες για μια δεκαετία, από το 2001 έως το 2011 — είπε στο μέσο, «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παρακολουθήσω μαζί με όλους τους άλλους.»

Όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιδρούσε αν το HBO του ζητούσε να εμφανιστεί στη σειρά, ο πρόσφατα βραβευμένος με Tony απάντησε, «Θα είμαι σαν πολιτικός και δεν θα ασχοληθώ με υποθετικά σενάρια».

Οι Τζέιμς και Όλιβερ Φελπς, που υποδύθηκαν τους σκανδαλιάρηδες δίδυμους Φρεντ και Τζορτζ Γουέσλει στις ταινίες, δεν απέκλεισαν τόσο γρήγορα την πιθανότητα να εμφανιστούν στη σειρά.

«Υποθέτω πως ναι. Είναι από αυτά τα πράγματα όπου δεν είναι πραγματικά ένα κεφάλαιο που κλείνει στη ζωή σου», είπε ο Όλιβερ στην New York Post τον Ιούλιο.

«Αν θα εμφανιζόμασταν στη σειρά ως οι χαρακτήρες μας, αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα — δεν μοιάζουμε πια με μαθητές λυκείου! Αν συμβεί, ξέρουμε τόσο λίγα όσο κι εσείς. Αλλά, είναι ωραίο που υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από τη σειρά».

Ο Τζέιμς πρόσθεσε: «Έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με πολλούς από το καστ του Χάρι Πότερ Είναι σαν φίλοι από το λύκειο ή το κολέγιο. Έχετε περάσει πολλά μαζί».

Το HBO δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ημερομηνία πρεμιέρας για τη σειρά Χάρι Πότερ.