Εμπνευσμένο από τα χρώματα της θάλασσας το Mini Cabrio στην ειδική έκδοση Seaside Edition γιορτάζει 30 χρόνια στυλ και διασκεδαστικής οδήγησης με ανοιχτή οροφή. Σηματοδοτώντας την επέτειο του open-top 4θέσιου, η μάρκα παρουσιάζει τώρα το σπορ classic μοντέλο με αποκλειστικά στοιχεία εξοπλισμού και σχεδίασης – προαιρετικά σε μπλε φινίρισμα Caribbean Aqua ή σε ανοιχτό χρώμα αμαξώματος Nanuq White. Η Seaside Edition του Mini Cabrio διατίθεται ως Cooper και Cooper S.

Στο Cooper S, ένας 2λιτρος, 4κύλινδρος κινητήρας 178 ίππων με τεχνολογία TwinPower Turbo προσφέρει επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ σε 7,2 δευτερόλεπτα. Το Cooper προσφέρει επίσης τη χαρακτηριστική αίσθηση go-kart των Mini , διαθέτοντας ένα 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα που αποδίδει ισχύ 136 ίππων. Το μαύρο soft top που λειτουργεί ηλεκτρικά διαμορφώνει πιο χαλαρούς ρυθμούς καθώς ανοίγει και κλείνει αυτόματα σε ταχύτητες έως 30 χλμ/ώρα.

Η επετειακή έκδοση του ανοικτού Mini διαθέτει διπλές διακοσμητικές λωρίδες σε λευκό χρώμα που ξεκινούν από τις πλαϊνές πόρτες και καταλήγουν στο πίσω μέρος του οχήματος, ενώ ο αποκλειστικός εξωτερικός σχεδιασμός ολοκληρώνεται με ένα μοναδικό γραφικό στον εμπρός προφυλακτήρα, όπου ένα στυλιζαρισμένο ‘30’ παραπέμπει και πάλι στην επέτειο του μοντέλου, ενώ στο φινίρισμα Nanuq White, το ανοιχτόχρωμο αμάξωμα αποπνέει μία ιδιαίτερη γοητεία.

Τα πλαϊνά διακοσμητικά με τη διακριτική επιγραφή «Seaside» της έκδοσης αναδεικνύουν την 30ή επέτειο του μοντέλου με περίτεχνα σχεδιασμένους αριθμούς σε ανοιχτό και σκούρο μπλε χρώμα. Τα γενέθλια-ορόσημο τιμώνται επίσης με την αποκλειστική επιγραφή «Seaside» σε σπορ πορτοκαλί χρωματισμό στο πίσω μέρος. Από την άλλη, οι ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών σε σχέδιο Pulse Spoke θυμίζουν παλλόμενα κύματα στο νερό. Σε αντίθεση, τα ειδικά καλύμματα των τροχών παραμένουν ακίνητα: εδώ εμφανίζεται για άλλη μια φορά ο αριθμός της επετείου που προσδίδει τη δέουσα βαρύτητα σε επίπεδο αισθητικής εξασφαλίζοντας μια τέλεια εμφάνιση σε όλες τις συνθήκες.

Οι διακοσμητικές λωρίδες στις πόρτες στο σχέδιο της επετειακής έκδοσης με δύο λευκές ρίγες (με την επιγραφή Seaside) και τα δερμάτινα Carbon Black καθίσματα σε συνδυασμό με τα άνετα προστατευτικά γονάτων και τα υποβραχιόνια στις πόρτες προσφέρουν άνεση και εναρμονίζονται ιδανικά με τα δύο εξωτερικά χρώματα Caribbean Aqua και Nanuq White όταν η μαλακή οροφή είναι ανοιχτή.

Οι διακοσμητικές λωρίδες στα ταμπλό υιοθετούν επίσης ένα σχέδιο ειδικό για την έκδοση: τόσο το τυπωμένο μοτίβο όσο και η επιγραφή παραπέμπουν για μία ακόμα φορά στη σημαντική επέτειο. Αυτό το μοτίβο εμφανίζεται επίσης και στα πατάκια με τη μορφή ενός περίτεχνου σήματος. Η κάτω ακτίνα του σπορ δερμάτινου τιμονιού φέρει την ομώνυμη επιγραφή «Seaside» της νέας έκδοσης Mini. Το κλειδί του οχήματος με το γραφικό μοτίβο κύματος σε ιριδίζουσες μπλε αποχρώσεις, ειδικό για την έκδοση, παραπέμπει τόσο στην απεραντοσύνη όσο και στην αγνότητα της θάλασσας, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να πάρει μαζί του στο σπίτι του ένα κομμάτι αυτής της αποκλειστικής έκδοσης. Η ενσωματωμένη επιγραφή «Seaside» υπογραμμίζει το μοναδικό στυλ του μοντέλου, αποκλείοντας κάθε πιθανή σύγχυση στα κλειδιά.

Για τον οδηγό, η τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος Mini βελτιστοποιεί τον γρήγορο και διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, των προγραμμάτων ήχου, των συστημάτων επικοινωνίας και πλοήγησης καθώς και των εφαρμογών, ενώ με τα νέα πακέτα εξοπλισμού ικανοποιούνται συγκεκριμένες ατομικές προτιμήσεις όσον αφορά την υποβοήθηση του οδηγού και τη συνδεσιμότητα.