Οι κατατακτήριες δοκιμές για το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας ήταν θεαματικές, με τον Σέρχιο Πέρες της Red Bull να «κλέβει» την τελευταία στιγμή την pole position από τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari, αλλά είχαν και την αγωνία τους για άλλο λόγο, αφού το ατύχημα που είχε ο Μικ Σουμάχερ ανησύχησε τους πάντες και τελικά, όπως ανακοίνωσε η ομάδα του, δεν θα πάρει μέρος στον αγώνα της Κυριακής (27/3).

Ο Γερμανός οδηγός της Haas έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου στο Q2 των δοκιμαστικών και κατέληξε πάνω στον τοίχο, σε ένα σημείο της πίστας στο οποίο αναπτύσσονται ταχύτητες που φτάνουν στα 280 χλμ/ώρα. Λογικό ήταν, επομένως, να υπάρξει άμεσα διακοπή (η οποία διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα) των κατατακτήριων δοκιμών, με τον Σουμάχερ να μεταφέρεται με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Το γεγονός, βέβαια, ότι δεν έχασε σε κανένα σημείο τις αισθήσεις του ήταν εξαρχής καλό σημάδι και αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι δεν έχει κάτι σοβαρό. Παρ’ όλα αυτά, όπως ανακοίνωσε η Haas, αποφασίστηκε να μην συμμετάσχει στο γκραν πρι για προληπτικούς λόγους.