Ένα τανκ 3320 κιλών εξέλιξε η Trasco προκειμένου να προστατεύσει τους VIP που έχουν επιλέξει να κινούνται με την Mercedes-Benz S500.

Η Trasco Bremen είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην θωράκιση διαφόρων εκδόσεων της Mercedes-Benz. Το τελευταίο της δημιούργημα είναι μια τελευταίας γενιάς S 500 η οποία έχει λάβει πιστοποίηση VPAM level 7, η οποία είναι αρκετή για να σταματήσει σφαίρες διαμετρήματος 7.62 χιλιοστών από τυφέκια Μ16 και Μ80, ακόμα και Kalashnikov.

Η (τε)θωρακισμένη αυτή S-CLASS διαθέτει επίσης αλεξίσφαιρη ηλιοροφή κάτι σπάνιο για την κατηγορία. Μηχανικά, έχουν υπάρξει αλλαγές στην πνευματική ανάρτηση η οποία έχει πιο ενισχυμένες μπουκάλες αέρα και στα ψαλίδια που πλέον είναι πιο ενισχυμένα, στα ελαστικά όπου πλέον έχουν τοποθετηθεί άλλου τύπου με υψηλότερο δείκτη φορτίου, ενώ το συνολικό βάρος από τις ενισχύσεις που έχουν επιβληθεί στο όχημα, έχει εκτοξευθεί στα 3320 κιλά κενό.

Λόγω του τεράστιου βάρους του οχήματος, έχει αλλάξει και το σύστημα πέδησης με υψηλών προδιαγραφών δίσκους, τακάκια και δαγκάνες, τα οποία εξασφαλίζουν ικανοποιητικές αποστάσεις ακινητοποίησης και χαμηλή κόπωση των φρένων.

Όλες οι αλλαγές αυτές πάντως δεν έχουν αποβεί σε βάρος της προσφερόμενης άνεσης που διαθέτουν παραδοσιακά οι S-Class, με τα συστήματα άνεσης και τηλεματικής και διασκέδασης που διαθέτει το όχημα να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Πηγή: autotriti.gr