Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Group Automobiles Hellas, Enrico Atanasio, τόνισε ότι η Fiat είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, η οποία στηρίζει την οικολογική στρατηγική της σε τρεις άξονες.

Πρώτον στην ανάπτυξη κινητήρων νέας τεχνολογίας, δεύτερον στη χρήση εναλλακτικών καύσιμων και τρίτον στην ευαισθητοποίηση των οδηγών προτρέποντάς τους να οδηγούν πιο οικολογικά και κατά συνέπεια πιο οικονομικά.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2007 ο όμιλος Fiat είναι στην κορυφή των κατασκευαστών επιτυγχάνοντας το χαμηλότερο μέσο όρο εκπομπών CO2 για τα πωληθέντα αυτοκίνητα.

Ακόμη δείγμα της δέσμευσης του ομίλου για βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί ο κινητήρας TwinAir, ο οποίος είναι ο πιο οικολογικός κινητήρας βενζίνης στον κόσμο με ελάχιστες εκπομπές CO2 μόνο 95 g/km.

«Με δεδομένο ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα παραμείνουν η κυρίαρχη τεχνολογία τουλάχιστον έως το 2030 και λαμβάνοντας υπόψη ότι το φυσικό αέριο αποτελεί σήμερα τη μόνη ρεαλιστική εναλλακτική λύση στο πετρέλαιο, η Fiat Powertrain Technologies συνεχίζει να εξελίσσει κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και φυσικού αερίου με στόχο την περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 και ταυτόχρονα την ελαχιστοποίηση των εκπομπών βλαβερών ρύπων».

«Στο κοντινό μέλλον, η εφαρμογή ενός μικρού υβριδικού συστήματος προώσεως που θα προκύπτει από το συνδυασμό ενός βενζινοκινητήρα μικρού κυβισμού, όπως ο πρόσφατος TwinAir, με υβριδική μετάδοση διπλού συμπλέκτη, θα μπορούσε να αποτελεί μια λύση περιβαλλοντολογικά χρήσιμη και οικονομικά αποδεκτή για μικρά αυτοκίνητα πόλης» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Bαφείδης, διευθυντή Τμήματος Συστημάτων Μετάδοσης και Εναλλακτικών Μορφών Κίνησης της Fiat Powertrain Technologies (FPT).