Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, το μέλλον της αυτοκίνησης είναι τα οχήματα χωρίς οδηγό, τα οποία θα «κατακλύσουν» τις αγορές τα επόμενα χρόνια, ενώ τα μερίδια αγοράς που αφορούν τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να φτάσουν και τα 42 δισ. ευρώ το 2025.

Μάλιστα, πάρα πολλές εταιρείες επί του παρόντος ασχολούνται με την κίνηση οχημάτων χωρίς τη συνδρομή του οδηγού (αυτόνομη οδήγηση), παρουσιάζοντας νέα project, τα οποία -όταν το επιτρέψουν οι νόμοι της Ε.Ε. και της Αμερικής- φαίνεται ότι θα μπουν στην παραγωγή.

Στο πλαίσιο αυτό, να θυμίσουμε ότι πρόσφατα στο Λας Βέγκας η Mercedes αποκάλυψε το νέο πρωτότυπο F 015 Luxury in Motion, το οποίο είναι ένα αυτόνομο premium sedan που χρησιμοποιεί ένα plug-in σύστημα κυψελών υδρογόνου με αυτονομία 1.100 χλμ., ενώ καταναλώνει 0,6 κιλά υδρογόνου για κάθε 100 χλμ.

Επίσης , η Audi παρουσίασε το Prologue piloted driving concept, που οδηγείται μόνο του, φέρει υβριδικό σύστημα 677 ίππων και κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δλ.

Επιπλέον και η Nissan έχει ανακοινώσει ότι εργάζεται πάνω στο σύστημα αυτόνομων οχημάτων και μάλιστα έχει δημοσιεύσει σχετικές εικόνες.

Τέλος και η Google παρουσίασε το πρωτότυπο όχημα της για πλήρως αυτόνομη οδήγηση, το οποίο σύντομα θα δοκιμασθεί στο δρόμο.

Πηγή: autotriti.gr