Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες της καμουφλαρισμένης McLaren Sports Series, που θα αποτελέσει το μαζικότερο και προσιτότερο μοντέλο της μάρκας. Το νέο μοντέλο θα έχει να αντιμετωπίσει βαριά ονόματα, όπως την Mercedes AMG GT, την Ferrari California T και τις δυνατότερες εκδόσεις της Porsche 911.

Θα διαθέτει αμάξωμα μονοκόκ από ανθρακονήματα, όπως οι μεγαλύτερες αδελφές του, ενώ θα εφοδιαστεί με V8 κινητήρα Biturbo 3,8 λίτρων και με αυτόματο σαζμάν επτά σχέσεων τύπου διπλού συμπλέκτη. Όσο για την ισχύ, υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται λίγο χαμηλότερα από τους 500 ίππους, ώστε να υπάρχει μία διακριτή απόσταση από τις McLaren 650S και Ρ1, από τις οποίες θα δανειστεί η Sports Series αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία.

Όπως φαίνεται στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το πίσω μέρος του αμαξώματος είναι αρκετά μακρύ. Ίσως να αποτελεί αυτό μία ένδειξη για την ύπαρξη ενός σχετικά αξιοπρεπούς πορτ-μπαγκάζ, καθώς η Sports Series προσανατολίζεται προς την κατηγορία των μοντέλων υψηλού τουρισμού (Gran Turismo). Ωστόσο η σημαντικότερη διαφορά εντοπίζεται στην τιμή αγοράς της, η οποία εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται γύρω στις 150.000 ευρώ, ώστε να είναι ανταγωνιστική απέναντι στη Mercedes AMG GT S και στην Porsche 911 Turbo.

Και αν σας φαίνεται ακριβή –που είναι βέβαια- σκεφτείτε, ότι η McLaren 650S ξεκινά από περίπου 230.000 ευρώ στο εξωτερικό και η Ρ1 κοστίζει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ!

Η Sports Series δεν θα περιοριστεί σε μία έκδοση του σπορ μοντέλου –και- για καθημερινή χρήση, καθώς η McLaren ετοιμάζει επίσης μία αγωνιστική εκδοχή χωρίς πινακίδες και ένα ανοιχτό ρόουντστερ. Τα αποκαλυπτήρια του μικρού καθαρόαιμου αναμένεται να γίνουν τον Μάρτιο του 2015 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ το λανσάρισμα στην αγορά υπολογίζεται περί τα τέλη του ίδιου έτους.

Πηγή: gazzetta.gr