Η Peugeot «επιστρέφει» μετά από 25 χρόνια απουσίας στο Ράλι Dakar για τη νέα σεζόν, με το Peugeot 2008 DKR, που είναι η αγωνιστική εκδοχή του crossover της εταιρείας.

Οι άνθρωποι της γαλλικής εταιρείας αποκάλυψαν τη racing έκδοση του εν λόγω μοντέλου για το 2015, που φέρει τα χρώματα των χορηγών της αγωνιστικής ομάδας -Red Bull & Total- συνδυάζοντας το μπλε, το άσπρο και το κόκκινο.

Το Peugeot 2008 DKR φοράει εκτός δρόμου ελαστικά 37 ιντσών της Michelin και έχει δεχθεί μια ευμεγέθη πίσω αεροτομή, ενώ οι πίσω πόρτες έχουν αφαιρεθεί. Ο εμπρόσθιος πρόβολος έχει μικρύνει, προς όφελος της γωνίας προσέγγισης εμποδίων, ενώ το συγκεκριμένο αγωνιστικό crossover θα είναι 2κίνητο.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι κάτω από το καπό του Peugeot 2008 DKR «κρύβεται» ένας V6 twin-turbodiesel κινητήρας με απόδοση 345 ίππους, ενώ το πλήρωμα του εν λόγω οχήματος -Carlos Sainz και Cyril Despres- δηλώνουν έτοιμοι να «αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τον ανταγωνισμό» στο επερχόμενο Ράλι Dakar που ξεκινά στις 4 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, ο Carlos Sainz επεσήμανε ότι όλα… δούλεψαν ρολόι στους προσομοιωτές , «ελπίζουμε ότι το ίδιο να συμβεί και με το αγωνιστικό μοντέλο στην πράξη στο Ράλι Dakar του 2015».

Πηγή: autotriti.gr